Reklama
Nepřihlášený uživatel | Zaregistrovat se
 

nepiste sem vyhulenecke tipy:)

koubic_m NH Drni! 
Diky, to jsem bohuzel tak nejak tusil. No asi zustanu u burcaku.
tak všichni vinaři mají sklep ideálně s teplotou 12-13°C , takže 20°C je moc ... třeba by pomohla větší lednice
koubic_m NH Drni! 
Ja tam mam dve hlavy extra sladkeho, male bobule ale plne pecicek. Jist to nikdo nechce, tak jsem zkusil ten burcak. Nevim jake bude letes, loni melo 20,5 Brix, predloni 22,5 Brix. Ted jsem jeste cukernatost nezkousel, je jeste dost kysele. Kvasinky kupuju normalne Vinku. Burcak kvasim pri pokojove teplote, kdyz je hotovy stacim ho do petek a rychle do lednice. Bohuzel nemam predstavu, jestli v demizonu pri teplote 20°C to vino dojde do uspokojiveho stavu. Samozrejme vim, ze nepovedene vino lze "zachranit" prisypanim cukru, ale to neni to co bych chtel a stalo za ten oser kolem toho.
Reakce na | Vlákno  
tak všechny ty domácí rybízáky se nechávají kvasit různých demižonech, takže 20l v odpovídající nádobě bude v pohodě. "Kvalita" je spíš o množství cukru v moštu a tom jak rychle to vykvasilo, případně na druhu kvasinek. ... a pokud byl burčák vynikající, je tady slušná šance že bude dát pít i to víno
koubic_m NH Drni! 
No na pestovani toho moc nevymyslim. Zadny jizni svah na vapenci, ale vidrholec v chladnem okraji Prahy. Spis mi jde ozkusenost, jestli se da treba z dvaceti litru mostu udelat vino, ktere bude lepsi nez krabicak. Protoze kdyz jsem jednou burcak nechytnul a vykvasil moc, dobre to rozhodne nebylo. Pro predstavu proc to vubec pestuju, nebot na terase pod polykarbonatem byvalo v lete kolem 50°C :
terasa
operator304 gotta say this is weird  even for an 80's band
Tyjo! Nekdo si na okounu chce povidat o pestovani vinne revy!
Istral zrizenec z pytevny 
Zkuste pogooglit naturální vína nebo kvevri.
Nadpis vašeho příspěvku
Najde se tu jeste nejaky jiny malopestitel vinne revy? Na terase u domku mam asi sedm hlav, ktere jsem vysadil predevsim za ucelem zastineni terasy. Jako vedlejsi efekt mam par desitek kg hroznu. Vzhledem k puvodnimu ucelu ani nevim, jake odrudy mam ;-) Ale k puvodnimu dotazu. Da se v malem mnozstvi vyrobit nejake dobre vino a nebo je to uplna blbost? V poslednich trech letech jsem zkousel delat burcak a ten byl naprosto vynikajici.
hrozen