Reklama
Nepřihlášený uživatel | Zaregistrovat se
 

nepiste sem vyhulenecke tipy:)

U nás sú už cca 10 rokov čo viem. A spravili trochu užitočnej práce. Čo sa divím, tak nevyžrali úle včelárom. A nemal som možnosť opýtať sa ochranárov že či zatiaľ nelikvidujú aj divoké včely keďže kadejakých húseníc a iných lariev je na okolí prebytok. Ale keď sa premnožia ...
Chraň nás před nimi dobrý Bůh (ještě aspoň pár let).
(skúste kúpiť na Aliexpresse. A nahradia osy, ale aj včely keďže žerú bielkoviny.)
(Sršni jsou kamarádi, ale jak je přilákat? Klidně by mohli nahradit vosy, co tam už jsou...)
To chápem, boli to tie tlsté ázijské sršne. Inak sú veľmi milé, aj keď sú veľmi plaché.
Když mi bělásčí housenky začali ve fóliovníku dělat ze zelí síťovinu, vpustil jsem tam na pár minut žravá kuřata a vybavené.
 
Istral zrizenec z pytevny 
(Nejlacinější alternativa je vyhodit ten děsnej buxux na kompost.)
pixycz Bódéťti to Kájostálo, žral si  málo Bájo Bágo!
Každý chce mít na zahradě sršně!
(Lacnejšia alternatíva sú Sršne, tie sa dávkujú aj samé. Vyžerú húsenice, a majú implementovanú aj ochranu pred zlodejmi. Vyskúšané cca 2 roku dozadu na Lužných Lesoch kde na kompletku vyžrali húsenice zavíjačov).
PEC07 ... 
(Zajímavé. 2x dražší alternativa ke Karate, na rozdíl od něj opakovaně použitelná. A líp se to bude dávkovat, s těmi mililitry je to odrb...)
Istral zrizenec z pytevny 
(Skutečný biogentleman stříká Lepinoxem, což je bakterie patogenní pro housenki. A má to registraci i na další plodiny na zahradě a v sadu)
 
PEC07 ... 
Mně se na buxusu vždy objevili ve dvou generacích, v srpnu ta druhá. Ať stříkám čímkoliv, Nesystémovým Karatem, systémovým Mospilanem,..
koubic_m NH Drni! 
Diky, to jsem bohuzel tak nejak tusil. No asi zustanu u burcaku.
tak všichni vinaři mají sklep ideálně s teplotou 12-13°C , takže 20°C je moc ... třeba by pomohla větší lednice
koubic_m NH Drni! 
Ja housenky na buxusu mival vzdycky uz v cervnu, letost poprve v srpnu. Strikam to nejakym utrejchem s nazvem Karate a ten rok se jiz zpravidla znovu neobjevi.
koubic_m NH Drni! 
Ja tam mam dve hlavy extra sladkeho, male bobule ale plne pecicek. Jist to nikdo nechce, tak jsem zkusil ten burcak. Nevim jake bude letes, loni melo 20,5 Brix, predloni 22,5 Brix. Ted jsem jeste cukernatost nezkousel, je jeste dost kysele. Kvasinky kupuju normalne Vinku. Burcak kvasim pri pokojove teplote, kdyz je hotovy stacim ho do petek a rychle do lednice. Bohuzel nemam predstavu, jestli v demizonu pri teplote 20°C to vino dojde do uspokojiveho stavu. Samozrejme vim, ze nepovedene vino lze "zachranit" prisypanim cukru, ale to neni to co bych chtel a stalo za ten oser kolem toho.
Reakce na | Vlákno  
tak všechny ty domácí rybízáky se nechávají kvasit různých demižonech, takže 20l v odpovídající nádobě bude v pohodě. "Kvalita" je spíš o množství cukru v moštu a tom jak rychle to vykvasilo, případně na druhu kvasinek. ... a pokud byl burčák vynikající, je tady slušná šance že bude dát pít i to víno
Naočkujte si sršňa mandarínskeho, ten ich vyžerie. Vyskúšané 2 roky dozadu na lužných lesoch.
Pulka srpna a opet (stejne jako pred rokem) nalezeno nekolik housenek zavijece zimostrazoveho v buxusech. Nastesti asi podchyceno vcas, tak by zadnou skodu napachat nemusel.