Chtělo by to kolem rybníčku brčálníčku víc barev. Ale jinak krásnééé.
Mohly, wtz, akorát že my žijeme na jednom obrovském mraveništi a mšice se objevujou ne v nějakých vlnách, ale pokaždý, když novou rostlinu objeví mravenci.. :-)
V podstatě jediný kytky, na který to zatím nezkusily, jsou rajičata. Asi jim vadí to aroma, nebo nevim. Ale cokoliv vysadím (nevysazuju ve stejnou dobu, ale chaoticky), kolonizujou to.
A ještě fakáč.

Letos je pupálkový rok!

V pohodě, to píšu jen pro info a potvrzuju ti, že máš pravdu :-)
S tím mravenším stěováním bych to nepřeceňoval, ty kudny mohli mít klidně sekundární přelet.
Aha, sorry, nenasledoval jsem link . . .
Ano. Už se to vyřešilo v Přírodozpytnu. Přástevník starčkový.
Přástevník starčkový - ta bylina je starček, ne? Pak je to jasný . . .
Neni to spis Tyria jacobaeae?
Takhle mi rostlinstvo vypadá, když mi na ně mravenci nastěhujou mšice. Letos víc, než jindy.
To budou mšice, nebo jiný savý hmyz.
Nejsem odborník, ale u paličáku (který pěstuji) se řídím okamžikem kdy se narovná květní svol (který nechávám na několika rostlinách).
U nepaličáku se to odhaduje složitěji, buď podle odrůdy nebo až nať polehá nebo podle množství suchých spodních listů.
Pro odbornější rady chodím někdy na
www.cesnek.cz/diskuse
Mšice by byly poznat, vyžrané (zevnitř) něčím jiným?
Co může být s tavolníkem?
Nevíte někdo, co s ním může být, že ty nové výhonky jsou úplně zdeformované?

On by tam ještě vydržel, ale to by nesmělo furt ejt, já ho radši vytahal taky dneska a v místě, kde se nať nořila do hlíny už byla taková na pováženou. Máte-li na záhonu sucho (normální vlhko), tak ho tam chvíli ještě nechte, ale máte-li ze zahrádky poslední dobou rýžové políčko, radši bych česnek vyndal, aby nezačal hnít.
Máte někdo zkušenost se vzrostlými ovocnými stromy? Jak nám to tady tornádo vysmýčilo, leckde by potěšily.
Už je čas? Já to letos píchla do země poprvé, myslela jsem že to tam ještě měsíc nechám.
Zásoba na další rok zajištěna.
Oproti minulým sezónám je výrazně mohutnější a zdravější (při zachování stejných podmínek).