Nejsem odborník, ale u paličáku (který pěstuji) se řídím okamžikem kdy se narovná květní svol (který nechávám na několika rostlinách).
U nepaličáku se to odhaduje složitěji, buď podle odrůdy nebo až nať polehá nebo podle množství suchých spodních listů.
Pro odbornější rady chodím někdy na
www.cesnek.cz/diskuse
Mšice by byly poznat, vyžrané (zevnitř) něčím jiným?
Co může být s tavolníkem?
Nevíte někdo, co s ním může být, že ty nové výhonky jsou úplně zdeformované?

On by tam ještě vydržel, ale to by nesmělo furt ejt, já ho radši vytahal taky dneska a v místě, kde se nať nořila do hlíny už byla taková na pováženou. Máte-li na záhonu sucho (normální vlhko), tak ho tam chvíli ještě nechte, ale máte-li ze zahrádky poslední dobou rýžové políčko, radši bych česnek vyndal, aby nezačal hnít.
Máte někdo zkušenost se vzrostlými ovocnými stromy? Jak nám to tady tornádo vysmýčilo, leckde by potěšily.
Už je čas? Já to letos píchla do země poprvé, myslela jsem že to tam ještě měsíc nechám.
Zásoba na další rok zajištěna.
Oproti minulým sezónám je výrazně mohutnější a zdravější (při zachování stejných podmínek).
proč jsem poprvé četl "v klíně" ?
Špatné podmínky u mě nejlépe zvládá škornice. Což možná nebude to, co hledáš.
dotaz
mám travnatou (nic moc, drny a tak) plochu cca 1x4 metry ve stínu pod stromy (listnáče), kterou bych ráda nějak zahustila, ideálně nějakou luční směsí s kytičkami a tak a nechala ji dál žít svým životem. Nějaká vhodná směs, která by vzešla i v tom stínu? Nebo raději jen klasická tráva?
Nevíte prosím, co se mi to vylíhlo na zahradě?

Dotaz
Má někdo zkušenost s pěstováním batátů?
Experimentálně jsem zakoupila rostlinku batátu. Ujala se, vyhnala šlahouny a ony, jak se plazí, mi v tom záhoně zakořeňují. Normálně v těch kolínkách pouštějí kořínky, úplně snadno. Když bych je takhle namnožila, vydrží mi v semenáčcích do jara? Zdá se mi, že teď už je trochu pozdě je nechat zakořenit, aby z nich ještě letos něco bylo.
Všude po internetech píšou, že se to množí jako brambora z hlízy. O těch odnožích jsem nic nenašla.