Reklama
Nepřihlášený uživatel | Zaregistrovat se
 

nepiste sem vyhulenecke tipy:)

kultakutri molekularni ekologie!  
Pošlu.
kultakutri molekularni ekologie!  
Prostě jsou větší, tlustší a životaschopnější než ty normální, tak jsem to odhadla, chromozomy jsem fakt nepočítala.
Nemuzu najit nic o polyploidnich sneznkach.
Agresivní sněženky beru!
kultakutri molekularni ekologie!  
No, zrovna tahle podléška je vykopaná v pangejtě někde ve Val di Sole, ta z místního lesa kvete o měsíc až dva později.
"Velké" sněženky, takové zmasilé a plnokvěté, které vypadají hodně polyploidně, jsem nakopala v jedné opuštěné zahradě, ale myslím, že kvetou zároveň s těmi normálními. Akorát jich musím půlku povyhazovat, protože se chovají trochu utlačovatelsky.
Ty sněženky (velkokvěté) takhle nějak kvetou každej rok, do 14 dní se k nim přidají další.
Před Vánocemi rozkvétaly na severu La Palmy mandloně a kolem silvestra to tam vypadalo jako u Hustopečí v březnu (no o něco líp, žádný pravoúhlý sady).
kultakutri molekularni ekologie!  
Mně kvetla podléška před vánocema.
george_killer  
Nedoslazuj sacharozou jako burani, ale fruktozou. Kvasinky pouzivaj kamosi co vim nejaky sampansky hlubokoprokvasejici. Na jablka a podobny veci s pektinem se vyplati pridat nejakej enzym.
FarsaiD They have to go back 
Z kdoulí se dělají jednodruhovky. Jsou dost výrazné, sladkokyselé a celkově dokonalé.

Wiki: Slovo marmeláda má svůj původ v portugalském marmelada, které vzniklo z portugalského označení kdoule ­(marmelo), neboť v Portugalsku se pod tímto názvem rozumí kdoulové zavařeniny.
lillyofthevalley  
Jednodruhové marmelády, nebo s jablky atd.?
lillyofthevalley  
tak to jo
(Brno, zeď na kterou dnes svítilo celej den slunko)
FarsaiD They have to go back 
Udělali jsme pár marmelád, které jsou boží. Část se mi podařilo rozdat a část šla na kompost.
FarsaiD They have to go back 
Tak to má vypadat!

Já měl mizerných 12/150 51%.
lillyofthevalley  
První sněženka??? Už? To jsi v Británii? Myslela jsem, že jsi odněkud kolem Beskyd.
Já jdu pálit za týden, tak jsem zvědavej. Akorát to vyšlo, té předloňské slivovice zbývá poslední půllitr. 13/100 50% by bylo ok.
Jinak bych pěkně prosím zahájil jaro, dnes vykvetla první sněženka.
 
Agave co nejde silou, jde jeste vetsi 
Kolik ti nateklo z čeho?
Mně nateklo z cca 200 litrů švestkového mače, 28 litrů po naředění na 52%. Nic nepřidávám.
lillyofthevalley  
A ty kdoule jsi nějak řešil, nebo nechal napospas červům?
Likér dělám z černého bezu
 
FarsaiD They have to go back 
A já zkoušel z arónie a byl taky skvělý. Prý. Nenechali mi na ochutnání.