Reklama
Nepřihlášený uživatel | Zaregistrovat se
 

nepiste sem vyhulenecke tipy:)

lillyofthevalley  
Jednodruhové marmelády, nebo s jablky atd.?
lillyofthevalley  
tak to jo
(Brno, zeď na kterou dnes svítilo celej den slunko)
FarsaiD They have to go back 
Udělali jsme pár marmelád, které jsou boží. Část se mi podařilo rozdat a část šla na kompost.
FarsaiD They have to go back 
Tak to má vypadat!

Já měl mizerných 12/150 51%.
lillyofthevalley  
První sněženka??? Už? To jsi v Británii? Myslela jsem, že jsi odněkud kolem Beskyd.
Já jdu pálit za týden, tak jsem zvědavej. Akorát to vyšlo, té předloňské slivovice zbývá poslední půllitr. 13/100 50% by bylo ok.
Jinak bych pěkně prosím zahájil jaro, dnes vykvetla první sněženka.
 
Agave co nejde silou, jde jeste vetsi 
Kolik ti nateklo z čeho?
Mně nateklo z cca 200 litrů švestkového mače, 28 litrů po naředění na 52%. Nic nepřidávám.
lillyofthevalley  
A ty kdoule jsi nějak řešil, nebo nechal napospas červům?
Likér dělám z černého bezu
 
FarsaiD They have to go back 
A já zkoušel z arónie a byl taky skvělý. Prý. Nenechali mi na ochutnání.
FarsaiD They have to go back 
Není. Příští sezónu už přestanu dogmaticky blbnout. Prvně jsem zakládal úplně bez cukru a ušlechtilých kvasinek, druhou jsem přidal půl kila a jakési vinné kvasinky, no a napotřetí, jestli ovoce nebude kvalitní, dosladím podle potřeby i víc.
george_killer  
Zmerit cukernatost a pripadne dosladit fruktozou je uz overkill?
Pink2 Růžová2 
Hm, děti asi neseženu, ale ty trnky mě lákají. Likér jsem letos zkoušela poprvé z černého a červeného rybízu. Z černého rybízu je vynikající.
FarsaiD They have to go back 
Já je nechal sbírat děti.

Ne ale litr, dva se nasbírá natotata.
Pink2 Růžová2 
Kolem trnek chodím, ale od sklizně mě odrazuje jejich "velikost" a trny. Je na to nějaký fígl?
FarsaiD They have to go back 
blog
Právě jsem se vrátil z pálenice a zase mi moc nenateklo. Kvalita taky zatím vypadá jenom prostředně a bude to špatným rokem, kdy poloslívy, které měly mít podle propozic spoustu cukru, na konci sezóny chutnaly asi jako kedlubny.

Co mi ale dělá radost, je domácí sloe gin z přemrzlých trnek. Za poslední měsíc od poslední kontroly se v likéru rozvinula nádherná marcipánová vůně. Zatím neochutnával jsem, ale už kvůli tomu aroma ho chci dělat každoročně. Až bude v akci nějaký lepší gin, musím vzít pár lahví.
 
pixycz Bódéťti to Kájostálo, žral si  málo Bájo Bágo!
Tyhůe nevytápěný místnosti jsou peklo. V každým zahranickym a pěstitelskym (ba i chovatelským) návodu se s tim operuje, ale nový NERD/pasivní baráky takovou věc prostě nemají… :( Takže není kam dát zazimovat muškáty, cibulky, růže nebo jiný želvy…
Pink2 Růžová2 
Na zimu pár let dávám domů tymián, okno na schodišti, na východ - je vytáhlý, ale je. A já prostě do svíčkové potřebuju čerstvý citronový tymián! Na nevytápěné verandě (západ) mám rozmarýn. Na nevytápěnou terasu (jih) jsem letos zkusila petrželku a šnytlík. Petrželka je pěkná, zatím.
pixycz Bódéťti to Kájostálo, žral si  málo Bájo Bágo!
Aha, tak asi jo, beru. Prostě to nevydrží. Tak se asi nemá cenu snažit, budu holt pravidelně kupovat ty jednorázový květináčky ze supermarketů a nebudu se s tim trápit.