Reklama
Nepřihlášený uživatel | Zaregistrovat se
 

nepiste sem vyhulenecke tipy:)

Blahopřeji. Nedávno vykládala příbuzná, jak čekají v pořadníku na místo v komunitní zahradě v Brně a že by tam moc chtěli, že se tam pořád něco děje. Kdybys se chtěl inspirovat, mají fb "Veřejná zahrada Židenice".
díky... je fakt, že pro některé místní "zavedené žvanily" jsem jako zjevení, ale to je hlavně jejich problém. Teď mne čeká dotáhnout to, co mám načato.
lillyofthevalley  
super, gratulki, jsi dobrej!

Za tak krátkou dobu vytvořit a zaujmout projekty tak, že je Město podpoří, to je hodně dobré. Zvláště jako náplava.
podle aktuálních info jsem byl podpořen ve dvou ze třech podaných podnětů do městského rozpočtu. Jedním z nich je Komunitní zahrada a druhý je ochrana drobných zvířat ve městě. No takže teď bude období příprav, než se reálně něco stane.
Tsss... "Umírající vinař na smrtelné posteli si sezval své tři syny, aby jim prozradil svoje největší tajmeství - víno se dá vyrobit i z hroznů".
Vylisované se hned po vylisování zalijí vodou, přidá se správné množství cukru a pak se lisuje druhák...
Já chuť páleného úplně nedocením, ale vzpomněl jsem si, jak jeden rok byla většina úrody hroznů, po invazi nějaké plísně, či čeho, úplně seschlá. Vinař nás instruoval, že je třeba sbírat všechno. Pak z toho nějakým procesem to víno skutečně vyrobil. To teprve musela být dobrota.
Je to docela drahé, mohl jsem si popřilepšovat.
No, Grappa bola lepšia.
Jo, to co se prodává jako tohle krmení, jsou vyloženě zbytky z lisování, jinde to i přímo píšou
Te matolín je základ na výrobu nápoja zvaného törkölypálinka?
Dával jsem to koze, prasatům a jiné drůbeži. Sežrali toho stovky kilogramů. Toho šťavnatého už v tom moc není (pokud se nelisuje z moučnatých jablek), ale u nás byli například "vinaři", kteří sháněli hroznové výlisky a po namočení z toho ještě vyráběli kvašený nápoj. Zvali to "matolín(a)" či podobně.
lillyofthevalley  
Houbičkový les.
Občas se urodí i něco, co člověk nezasel ...
Salaát a houbičky
 
Když jsem ještě lisoval doma ručním lisem, přišlo mi, že odpad už byl opravdu k ničemu. U "výstupu" z profi lisu si už vůbec nedokážu představit, že by dal použít. Ačkoliv žížaly ty výlisky milovaly.
kamarád moštoval hrušky, co nasbíral na mezi. Vylisovaný zbytek dal do sudu, přidal cukr a že prej si to nechá na pálenku. Z jablečnýho zbytku by se dal dělat calvados. Vlastní zkušenost nemám, mě alkoholy nic neříkají.
jj, to nám právě taky poradili, tak zkoušíme
Prý stač ízahřát na 80 stupňů a stočit do PET lahví..