Reklama
Nepřihlášený uživatel | Zaregistrovat se
 

Téma:

Koníčky a zálibyO jídle, vaření a gurmánstvíNové

Spravuje:

tnf



Reklama



Neustále již aspoň tři roky do mě kopou neznámí telepati a slibují mi v jídelních lístcích šlehačku. Většinou však dostanu rostlinný tuk ve spreji, v lepším případě slazenou šlehačku s vanilkovou příchutí. Chceme dobrou šlehačku!

Pokud budete přidávat podnik do seznamu, uveďte do nadpisu prosím "šlehačku mají", nezapomeňte napsat jestli slazenou, nebo neslazenou - orthodoxní.
Moderátor se zavazuje, že bude vracet veškeré pokrmy a nápoje, kde, přes jídelní lístek, nenajde šlehačku, ale rostlinný tuk.

Já jsem teda ten mixér chtěl kupovat až tu domácnost nějak vybavím základními věcmi, ale posunuju v seznamu na vyšší místa, dostal jsem chuť na palačinky se šlehačkou.
 
frakira šíleně miluje svého čaroděje ;-) 
no moje rozhodne nevydrzi.. slo mi o to, jestli je to moje chyba (nekvalitne vyslehana), nebo chyba slehacky..
mpts Neobtěžujte žebrotou,  přispíváme na chudé.
Asi by to chtělo vyzkoušet. :-)
frakira šíleně miluje svého čaroděje ;-) 
klidne i v lednicce.. myslim, jestli je opravdu nutny ztuzovac do zakusku, na kterych je vrstva slehacky..
mpts Neobtěžujte žebrotou,  přispíváme na chudé.
Záleží, co myslíš tím dlouho. Celé odpoledne za pokojové teploty asi ne, ale nějaké desítky minut dobře našlehaná určitě vydrží.
Nevím. Jednak ztužovač jsem nikdy nepoužila, jednak u nás je šlehačka vždycky strašně rychle snědená :)
frakira šíleně miluje svého čaroděje ;-) 
dik ;-)
Jeste se mozna blbe zeptam, ale neda mi to.. zadna slehacka nevydrzi dlouho naslehana bez ztuzovace, bez ohladu na zpusob slehani a mnozstvi tuku, je to tak?
 
frakira
Jestli si to dobře pamatuju z doby, kdy jsme mívali bombičkový šlehač, tak ten hnací plyn způsobuje u šlehačky takovou jakoby ostřejší, štiplavou pachuť. Je to sice furt o několik tříd lepší, než "deo-šlehačka", ale pokud je šlehačka šlehaná mechanicky, je IMHO chutnější.
mpts Neobtěžujte žebrotou,  přispíváme na chudé.
Tak já myslím, že pokud nemáš vysloveně zničenou chuť a pokud bys to ochutnala těsně po sobě, poznala bys to. A pak to lze také poznat tak, že ji chvíli necháš stát, při pokojové teplotě. Ta sprejová ztratí tvar a trochu i objem. Ta doopravdy šlehaná si tvar udrží, dokonce i dáš-li ji na něco teplého, tak se třeba zespodu rozpustí a sklouzne po nějaké šikmé ploše na talířek, ale tvar si ta vrchní nerozpuštěná část udrží.
frakira šíleně miluje svého čaroděje ;-) 
obavam se, ze ja bych rozdil opravdu nepoznala.. V malem mnozstvi nepoznam rozdil ani mezi pravou a rostlinnou :-/
mpts Neobtěžujte žebrotou,  přispíváme na chudé.
OK.
Reakce na | Vlákno  
mpts Neobtěžujte žebrotou,  přispíváme na chudé.
Už dva tisíce let psáno jest: okuste a vizte! ;-)
tnf Nejsem vyhazovač  jsem intelektuál
Rozlišuj, jak je libo. Já rozlišuju slazenou vanilkovou (zlo na svíčkový...) a neslazenou bez příchutě libovolně připravenou. Mám pocit, že šlehačka skutečně ušlehaná postaru bez oxidu dusného bude velmi nedostatkové zboží.
Svatý Pejtl tohle není Pejtl,  tohle je na playback
there can be only one šlehačka
frakira šíleně miluje svého čaroděje ;-) 
jaky je ve vysledku rozdil?
mpts Neobtěžujte žebrotou,  přispíváme na chudé.
Šlehačku mají
V restauraci u horní stanice lanovky na Velkém Javoru, pravou, leč sprejově "šlehanou". Teplý štrůdl pod ní i tak moc dobrý.
 
mpts Neobtěžujte žebrotou,  přispíváme na chudé.
Tohle je dobrý a důležitý klub, dík. Book. Ale není mi jasné, zda se tu rozlišují imho dvě dosti důležité podkategorie pravé šlehačky, a sice šlehačka pravá, ale "našlehaná" sprejem, a šlehačka pravá a pravým způsobem šlehaná.
 
tnf Nejsem vyhazovač  jsem intelektuál
!šlendrián!
Ajgor Nevím, co je jediné správné,  vím, co mi chutná
Šlehačku NEMAJÍ
ač si jinak zakládají na kvalitní kávě a precizní přípravě, v Museu kávy na Malé Straně.
 
Ajgor Nevím, co je jediné správné,  vím, co mi chutná
Nemám
ruční šlehač :-(