Já jsem teda ten mixér chtěl kupovat až tu domácnost nějak vybavím základními věcmi, ale posunuju v seznamu na vyšší místa, dostal jsem chuť na palačinky se šlehačkou.
no moje rozhodne nevydrzi.. slo mi o to, jestli je to moje chyba (nekvalitne vyslehana), nebo chyba slehacky..
Asi by to chtělo vyzkoušet. :-)
klidne i v lednicce.. myslim, jestli je opravdu nutny ztuzovac do zakusku, na kterych je vrstva slehacky..
Záleží, co myslíš tím dlouho. Celé odpoledne za pokojové teploty asi ne, ale nějaké desítky minut dobře našlehaná určitě vydrží.
Nevím. Jednak ztužovač jsem nikdy nepoužila, jednak u nás je šlehačka vždycky strašně rychle snědená :)
dik ;-) Jeste se mozna blbe zeptam, ale neda mi to.. zadna slehacka nevydrzi dlouho naslehana bez ztuzovace, bez ohladu na zpusob slehani a mnozstvi tuku, je to tak?
frakira
Jestli si to dobře pamatuju z doby, kdy jsme mívali bombičkový šlehač, tak ten hnací plyn způsobuje u šlehačky takovou jakoby ostřejší, štiplavou pachuť. Je to sice furt o několik tříd lepší, než "deo-šlehačka", ale pokud je šlehačka šlehaná mechanicky, je IMHO chutnější.
Tak já myslím, že pokud nemáš vysloveně zničenou chuť a pokud bys to ochutnala těsně po sobě, poznala bys to. A pak to lze také poznat tak, že ji chvíli necháš stát, při pokojové teplotě. Ta sprejová ztratí tvar a trochu i objem. Ta doopravdy šlehaná si tvar udrží, dokonce i dáš-li ji na něco teplého, tak se třeba zespodu rozpustí a sklouzne po nějaké šikmé ploše na talířek, ale tvar si ta vrchní nerozpuštěná část udrží.
obavam se, ze ja bych rozdil opravdu nepoznala.. V malem mnozstvi nepoznam rozdil ani mezi pravou a rostlinnou :-/
Už dva tisíce let psáno jest: okuste a vizte! ;-)
Rozlišuj, jak je libo. Já rozlišuju slazenou vanilkovou (zlo na svíčkový...) a neslazenou bez příchutě libovolně připravenou. Mám pocit, že šlehačka skutečně ušlehaná postaru bez oxidu dusného bude velmi nedostatkové zboží.
there can be only one šlehačka
jaky je ve vysledku rozdil?
Šlehačku mají
V restauraci u horní stanice lanovky na Velkém Javoru, pravou, leč sprejově "šlehanou". Teplý štrůdl pod ní i tak moc dobrý.
Tohle je dobrý a důležitý klub, dík. Book. Ale není mi jasné, zda se tu rozlišují imho dvě dosti důležité podkategorie pravé šlehačky, a sice šlehačka pravá, ale "našlehaná" sprejem, a šlehačka pravá a pravým způsobem šlehaná.
Šlehačku NEMAJÍ
ač si jinak zakládají na kvalitní kávě a precizní přípravě, v Museu kávy na Malé Straně.