Co mi vrtá v palici:
Asi od 4 let mě fascinuje způsob uložení příborů a nožů/vařeček v kuchyňských šuplících. Někdo má v prvním příbory a to ostatní v druhém šuplíku - no a jiní to mají zase naopak. Všímám si toho bezmála 17 let, ale nepřišla jsem na žádnou spojitost. Má pozorování ukazují, že druhý šuplík coby příborový statisticky slabě pokulhává za prvním.
Domácnosti, které mají místo dveří korálky. Co je k tomu vede? A co je vede k výběru právě toho typu korálků, které tam visí? Za mého dětsví se také hojně používala Céčka.
Další problém je spojen s oblíbeností jednotlivých pochutin a potravin v populaci. Jíte rozinky? Já ne - hlavně v pečivu mi to připadá odporné. Lidé se dále dělí podle toho, zdá jí rajčata, jablka, čokoládu... doplňte sami. Do této kategorie IMHO zapadá také problématika loupání banánů, o které se zmiňují jinde.
To by mohlo pro začátek stačit. Znáte ještě nějaké závažné problémy, které vám vrtají hlavou, ale nikomu jste je neřekli, protože si tak trošku připadáte pomateně? Od toho je tu můj klub. Díky, díky :o)))