Reklama
Nepřihlášený uživatel | Zaregistrovat se
 

Téma:

Koníčky a záliby

Spravují:

jaaja,
Barclay

Může vás zajímat



Reklama



Chci postupně sestavovat žebříček pražských hospod a dávat tam nějaké hvězdičky. Takže pokud vám nějaká vysloveně udělala radost, neváhejte a popište ji (nejlépe včetně adresy).

multak12345  
Obed ve stejkarne v holesovicich-moc prima steaky za slusnou cenu,vse prijemne
 
Tranquillizer Šetřete přírodu - netiskněte tento text 
Kvalitu si drží i relativně nová 168 (naproti Mlsné kavce).
Nechtěl, ale musím říct, že i po poslední návštěvě Lokálu mi nebylo hej, mám asi citlivější pajšl, každopádně ke kvalitě piva tam nemám výhradu, když ho člověk dostane, ale nikterak do mě nepadalo.
vysmatej_kuauik  
Pokud pan Prasman nechtěl napsat spíš "nefiltrovaná"...
Veskera tankova Plzen neni pasterizovana a tyhle obtize obvykle nikomu nepusobi.
Zamyslel bych se pri hledani priciny spise nad tim jidlem.
dík, poklikali jsme na téma červený jelen kdeco a asi to potřebuju vidět na vlastní oči
pan_kreas Ani krásné vlasy   nejsou k jídlu.
Ale na vobědy asi dobrý
r0b0t ~ matika šmatika ~  braidd drwg
Vedle Bami nebo jak se ta vietnamská bagetarna jmenuje? Tam jsem právě ještě nebyl. Dík za tip!
Tak dnes večer navštíven Červený jelen.

A jak začít?

Rezervace jde po internetu, ale pouze na poledne, k večerní rezervaci je třeba email či telefon. Ke změně rezervace pouze telefon, na email nereagují, telefon je navíc někam přesměrovaný, ale do půl hodiny se ozvali zpět.

Přišel jsem jako první, slečna měla zpoždění. Ke stolu se usazuje. Stolek pro dva hned v přízemí (další patra níže byla uzavřena). Je to bývalá banka a akustika podle toho odpovídá, mramorové obložení a pravoúhlé stěny asi v případě tiché komunikace mezi klienty a úředníky vyhovovaly, ale když tam byli lidi, tak z poloviny plno, bylo tam jako v hale nádraží, bylo si u stolu rozumět, ale při předklonu a komunikaci na cca. 50 cm.

Jelikož jsem měl čas, tak jsem si v mezidobí mezi mým příchodem a příchodem doprovodu mohl přečíst povídání o dané restauraci a místě. Autorovi bych dal padesátník a lístek na metro. Dlouho jsem slovo "proto" tolikrát na jedné stránce neviděl. Na poslední stránce byl článek o jejich pivní věži (kovová konstrukce, která vede přes tři patra a na každém patře jsou čtyři měděné tanky), kdy autor povídání napsal, že na celou věž bylo spotřebováno: "cca 846 kg mědi". Cca 846? Proč rovnou nenapsali 846,741 kg? Šlendrián. Navíc mi trochu vrtá hlavou, proč je dobré dávat pivo do měděných tanků a chladit, když si matně ze školy pamatuji, že měď mezi vzorné izolanty nepatří.

Každopádně vrchní přinesl dva jídelní lístky a žádný nápojový, což nevadilo, dal jsem si na čekání Plzeň, dobrá byla, byť nepasterizovaná (což se projevilo později, leč o to více).

Nakonec přišla i slečna a shodli jsme se na tom, že nabízený jídelní lístek je jaksi chudší, než co jsme četli na stránkách a na co jsme se těšili. Upřímný vrchní nám popravdě řekl, že kuchyň nezvládala, tak lístek výrazně seškrtali tak na polovinu položek. Zvláštní bylo, že nebyla ani jedna bezmasá položka a ani jedno bílé maso, jenom hovězí, vepřové a konfitované kachní stehno (a tedy jak jsme později zjistili, tak k jedinému salátu - předkrmu, si bylo možno objednat kuřecí supreme z kuřátka ze slovinské Ptuje - doteď jsem netušil, že je slovinská Ptuje tak důležitá v drůbežářství, když se odsud musí vozit do největší restaurace v Praze).

Oba jsme se těšili na něco, co nakonec neměli (měli jen jídla z grilu a ke všem jednu přílohu), tak jsme si dali Šporkovo degustační prkénko, což bylo plato pro dva, obsahující: jednu na tři kousky nakrájenou 8 cm okurku v kimchi (nebo variaci na to, ale naprosto nijaké), marinované vejce v pikantní omáčce (vejce na tvrdo v mixu kečupu a majonézy, pikantnost nedetekována), trhané hovězí hrudí na malé pánvičce (vcelku slušné), spirály z bílé ředkvičky, pět červených ředkviček s centimetrovou ustřiženou natí, chléb s máslem a pažitkou (chléb byl chlebová bagetka, pažitka měla zjevně něco za sebou), konfitované kachní stehno (studené, ve skleničce, toho sádla tam mohlo být možná i méně, jinak bez výhrad) a k tomu měl být košík s pečivem a chlebem, přičemž pečivo zastupoval jeden tak den až dva dny starý snídaňový rohlíček a chléb celé čtyři plátky oné chlebové bagetky. Za 280,- to zas bylo lepší než kyblík za stejnou cenu z KFC.

Tedy výsledek je takový, že kdybych psal recenze restaurací, napsal bych asi: "Dnes jsem navštívil nově otevřenou restauraci Červený jelen, bohužel pro technické obtíže při zahajování provozu tuto nebudu recenzovat, leč vrátím se sem někdy později, až se vše zaběhne."

Nechápu, jak někdo může narvat pár set milionů do takového projektu a nezařídit si testovací provoz. Drobnosti jako absence šatny a věšáků (až na parohy kolem obvodových zdí), wc jenom v jednom patře, spojovací schodiště i wc vymalováno tak, aby to vypadalo jako pětkrát seškrábaná omítka a nerozpoznatelná označení muži/ženy, nechávám stranou.

Asi bych se nebál napsat, že to bylo zklamání, vzhledem k tomu, jak jsem absolvoval cestu domů a stískal kopyta k sebe, tak bych dal i tři lebky.
 
pan_kreas Ani krásné vlasy   nejsou k jídlu.
Velmi dobrý standard si drží přímo u metra v Thamovce (podnik s prostým názvem Viet Pho)
r0b0t ~ matika šmatika ~  braidd drwg
Kde mají teď na Karlíně nejlepší Pho?
 
Yo, kdyz jsem si o te restauraci hledal, tak jsem na neho narazil.
pan_kreas Ani krásné vlasy   nejsou k jídlu.
Tam řádil Pohlreich, ne?
A jestlipak vis, ze byli v Ano, sefe? Majitelka vypadala moc sympaticky, ale na miste jsem ji nikdy nepotkal - pokud to jeste vubec vlastni. Vyhoda je, ze jsou tak zastrceni, ze tam vecer neni naval jako skoro vsude v Praze. Nevyhoda, ze nekdy predcasne zavrou. Daval jsem si tam 2x club sandwich. Poprve jen trochu sussi maso, ale jinak fajn s hromadou zeleniny, ovsem podruhe misto zeleniny jen salat = za ty prachy propadak.
Necekane prijemna restaurace Tiebreak na podzimne zbarvene Stvanici s moznou kombinaci plavbou Holkou zpet na pevninu. Dosud jsem myslel, ze to je jen pro cleny CLTK ci jejich hosty. Ne.
 
pan_kreas Ani krásné vlasy   nejsou k jídlu.
A můj úplně poslední objev je Chopsticks Bistro Šeberov. Takhle vypadá echt domácí kavárnohospoda s výbornou vietnamskou kuchyní. V zimě útulno, v létě se dá sedět venku! Zatím vše, co jsem ochutnal, je výrazně nad průměrem, leccos pak naprosto skvělé (třeba různé variace restovaného bůčku, to jinde jen tak nepotkáte). Hodně jedou v knedlíčkách, a stojí to za to!
 
pan_kreas Ani krásné vlasy   nejsou k jídlu.
Už jsem trochu omrzen vylepšováním standardu, proto doporučuju vychytávky:
  • - Nonla coby sideprovoz Pivnice Smíchoff, na rohu Moulíkovy a Nádražní (proti bus terminálu Smíchovské nádraží). Ceny mírné, standardní nabídka velmi nadprůměrná, saláty vždy čerstvé, ale závislost mám na polévce "T4" Súp Miến Gà se skleněnými nudlemi. Je to úplně jiné a úplně moc dobré.
  • - Gao Den v Tlumačovské (nevím, co to je, Jinonice? Butovice? Stodůlky?) je cenou výš, ale právem - žádné zaváhání, naopak drobné fusion vychytávky jsou pravidlem a skvělé deserty naprosto dechberoucí. Tohle je třeba Kem Cot Dua, espuma z bílé čokolády, kokosového mléka, s karamelizovanou nashi a křupinkou z karamelu a sezamu:
  • - Zajímavý je taky Béo Restaurant přímo na Florenci. Jako obědovka je to spíš nezajímavá destinace, ale taková ta jídla "mimo běžný vietnamský standard" dělají fakt s láskou, a nemůžu si vynachválit jejich úpravy kachen. Za stejné peníze je to tak, jak to mělo vždycky být, než jste přišli do prvního čínského bistra na "voňavou a křupavou".
Dnes jsem vyzkoušel Pho Thien Lam na Francouzské. Jarní závitky s krevetami slušný průměr. V bun bo hue hovězí maso a pár krevet, vývar slušný průměr, maso trochu tužší, bylinek, výhonků a jiné zeleně relativní absence, bambus ve slaném nálevu, podle mého kupovaný. Asi bych se nebál tam jít s akutním hladem znovu, ale dokud bude Ládví, tak nemám důvod to dělat.
 
lucipher ¯\_(ツ)_/¯  
Tomu nerozumím, pro mě jedno z nejlepších piv - ale samozřejmě záleží hlavně na tom co z toho hospoda a výčepní udělá.
Nevím, šel jsem dál, březňák jsem nedávno měl na jedné společenské akci a myslím, že mám tak na rok, dva i deset vybráno.