Reklama
Nepřihlášený uživatel | Zaregistrovat se
 

Téma:

Koníčky a záliby

Spravují:

jaaja,
Barclay

Může vás zajímat



Reklama



Chci postupně sestavovat žebříček pražských hospod a dávat tam nějaké hvězdičky. Takže pokud vám nějaká vysloveně udělala radost, neváhejte a popište ji (nejlépe včetně adresy).

pixycz Bódéťti to Kájostálo, žral si  málo Bájo Bágo!
My teď byli v Taru, kde mají jen 20 míst kolem kuchařskýho prostoru – ale oni tam jen grilujou, krájí, balí závitky a dělají podobný dokončovačky a plating, takže to ke koukání docela jde. Samotný vaření se ale koná někde v zákulisí.
metalMARIA us
Taisa nestavajte heliport, keď máte šikmú  strechu
Taky se mi ty otevřený kuchyně moc nelíbí. Zase je fakt, že to tam mají naleštěný naklizený načančaný, nelajsnou si tam mít takovej hegeš jaký bývá občas vidět v tom Pohlreichovo pořadu.
za report 10/10
Včera vyzkoušeno The eatery ( https://www.theeatery.cz/cz/ ) v Holešovicích.

Večer při mírném osvětlení jde o příjemný prostor, obsluha nevtíravá, možnost sedět přímo na baru a pozorovat cvrkot v kuchyni, číšník nám řekl, že se když tak můžeme kuchařů na všechno ptát (nevyužito).

Měl jsem krémovou celerovo-kaštanovou polévku s marinovaným celerem (podruhé v tomto roce jsem si ověřil, že kaštanům asi na chuť nepřijdu, krémovitá polévka s kousky kaštanů a na jemné nudličky nakrájeným marinovaným celerem /tušil jsem, že ani ten marinovaný celer nebude mým šálkem čaje a nebyl/, každopádně poctivě udělaná polévka, ale ten kontrast kyselé chuti celeru a do sladka chutnající polévky mi nesedl. Kamarádka měla jako předkrm tatarák a ten byl výborný.

Jako hlavní chod jsem měl smažená telecí játra s hrachovou kaší, cibulkami a pečenou paprikou a játra šťavnatá, růžová, vše k sobě pasovalo, velmi dobré. Kamarádka měla koprovku s vejcem a nestěžovala si, ochutnal jsem a jenom jsme konstatovali, že je ta koprovka hodně sladká, vzpomněl jsem si na poslední jídlo ve vinohradském Parlamentu (kančí wellington), který proti tomuhle jídlu způsoboval cukrovku již jenom pohledem a nedal se ani jíst (ale to sem nepatří).

Víno bylo dobré, číšník nevnucoval nejdražší vína a když jsme dopili láhev tak měl jako na potvoru po skleničce víno, které jsme pili.

Takže vcelku dobré.

Akorát po půl desáté se ukázala nevýhoda otevřené kuchyně, když kuchaři začali balit, tak pozorovat jak všechny čerstvé suroviny v gastronádobách překrývají na další den frišhaltfólií, jak si mezi sebou trochu vyměňují příkoří celého pracovního dne a do toho občas vidět vstupovat jedinou žena na palubě celé osádky, umývačku nádobí, která mlčky s tváří značící všechnu tíhu nejnižší otrokyně restauračního průmyslu za ignorance kuchařů sklízí všechno nádobí, aby ho mimo světlo ramp vycídila na další den, no tohle není úplně vycizelované.

Jinak mě zaujala trojice u vzdálenějšího stolu, jeden vypadal účesem jako Ivánek z mrazíka, akorát s pokérovaným krkem, další jako měl pokérovaný obličej jako Leo Beránek v posledním klipu a ten třetí mezi ně zapadl. Kamarádka mi řekla, že je to Yzomandias, tak jsem si pustil doma poté jeho poslední klip, ale za to The Eatery nemůže (každopádně mě překvapilo vidět v tom klipu hrát moji sekretářku)
 
Vyhrava Picmoch.
 
mr_x Find what you love and let it kill you. 
Oka todle mě nalakalo :))
frank_booth  
Fabešová do 19:30
Umí dojet sám ke stolu, člověk si vezme co má na tácu a pošle ho jedním tlačítkem zpátky "na základnu", nemusí ho doprovázet člověk. Na displeji má kočičí obličej a když ho člověk podrbe za ouškem, tak se to změní na úsměv. Je to pitomost, ale lidi to během naší návštěvy dělali v dobré náladě docela často a nakonec jsme neodolali ani my.
oklahoman 42 
Nakonec snad skončíme v nákupáku v Globus Café, zákusky ujdou a mají do 21...
 
oklahoman 42 
Blíží se Suchý Únor... a tedy hledám nějakou cukrárny. Ale ouha, všechny mají max do 18... našel jsem si super oldchoolovou cukrárnu na Pražskýho Povstání, výborná špička, ale mají jen do 17. Potřebujeme něco, co má otevřeno aspoň do 19. Zákusky, pitivo. Nemusí to být v centru, ale musí se tam dát posadit, takže Libeřské lahůdky nevyhovují. Ovocný světozor nevyhovuje, má víc dorty... Costa a další Starbucksy už vůbec ne. Z historie zde mně zaujala https://cukrarna-praha8.cz/ a https://www.cukrarnauhaje.cz/ ale obě opět do 18. Nějaký tip? Děkuji.
 
vysmatej_kuauik  
Znám, nenadchlo.
Micana Tady bude do prdele hygge.  .
Co prosím tě dělá ten robot? Ve Stejkárně v Bubenečské ho mají taky a občas ho s dětma okukujeme přes sklo, ale zvonku to vyzerá, že je to akorát takový podnos na kolečkách, protože za ním vždycky jde servírka.
Štěně A hangover is the wrath of grapes. 
vysmatej_kuauik  
Poradíte nějaké slušné stejky v okolí Michle, Budějovické, Krče? Ať se nemusíme tahat daleko?
 
Potvrzuji, už před coronou byli fajn, ale teď jsou opravdu špička (alespoň co jsem schopen posoudit).
V sobotu jsme byli v Maso a Kouř by Stejkárna v Řepích, jídlo naprosto exkluzivní (měl jsem Rib eye s hranolkama ovoněnýma lanýžem, ostatní různé burgery), dal jsem si i dezert (Creme Brule), taky naprostá nirvána v ústech. Personál perfektní, mají tam i kočičího robota, který občas rozváží jídlo a je to skvělá atrakce pro děti i zvídavé dospělé. Přímo u hospody je parkování pro cca 7 aut, výhled není na sídliště, ale na louku, takže se člověk vůbec necítí v Praze. 5 z 5 a půjdeme zas.
 
John Polpo
Byl jste někdo? Teď jsme šli kolem a koukám že mají skvělé recenze

John Polpo Burgers
775 552 405
https://goo.gl/maps/Dh2QNSYSy6UZHMey7