Reklama
Nepřihlášený uživatel | Zaregistrovat se
 

Téma:

Koníčky a zálibyKvětiny, rostliny a bylinkyNové

Spravuje:

fisha_



Reklama



Rady, tipy, triky...


FAVORIT11  
Ja nejcasteji kupuju v JIPu baleni cerstvych Rawit Piri – Piri,
jsou balene asi po 10 kusech a pekne vychazeji 1 papricka k 1 jidlu.
 
yakuza Neserte Japonce. 
 
cestujicivnoci  
Koupili jsme asi tři dny zpátky, únava už je na tom znát. Vlastními silami nesníme, ale pořád to beru jako ok koupi.
Tohle muze byt cokoliv, co kde sehnali. Vypada teda uz trochu unavene, ale pokud nepresnivela a nehnila, tak asi OK.
Dnes šly do Jiffa tablet první semena.
 
cestujicivnoci  
Copak to prodávají v bille pod názvem "feferonky"? Je to šťavnaté, první sekundu nic, pak ostrý nástup, zůstává po tom teplo ve škraních, na jazyku jen trochu. Není to žádný extrém, ale slušná síla, v běžném obchodě jsem myslím něco podobného ještě nekoupil.

 
Tak jsem našel. Prodávají se tedy pod původním názvem Aleppo Chilli.
 
Semena jsou v sušině většinou nadrzena. Zkusím se podívat po eshopech. Kdyby jste na náhodou našli nějakou nabídku, dejte prosím vědět.
 
Vyzkouším.
 
zkusil jsem nechat klicit seminka z nej, ale ani prt. Ono to je asi susene pri vysoke teplote
Hehe, bude to asi dražší koníček. Tu pixlu Pull Biber jsem už sežral.
 
Pul Biber je vyborne, spravne by to mel byt jen jeden druh - tusim Aleppo Pepper. A jak pises velmi aromaticke, palive spis mirne.
Je to vlastně taková směs více příměsí.
 
Nevypěstoval, ale zakoupil turecké chilli vločky Pull Biber zn. Sultan a jsem spokojen. Nejsou příliš pálivé, ale krásně voní po paprice a i chuť je zajímavá.
 
Radgost Pozor na sníh padající ze střech!  
 
Čili rozprúdi krv, takže chlast zašlape rýchlejšie. A mal by aj rýchlejšie vytriezvieť. Teoreticky. V praxi mu skúr viac zachutí keďže Čili rozprúdi krv aj v jazyku, a človek si tak užije intenzívnejšiu chuť požívatiny.

Za predpokladu že to nepreženie, a nevznikne z toho chuť podobná ako keď prežúva sklenené črepy.

cestujicivnoci  
Empirickým pozorováním jsem zjistil, že když jsem snědl něco poměrně pálivého a k tomu upil dvě dvojky vína, mám pocit, jako by toho vína bylo citelně víc, možná i dvojnásobně. Je známo, že by chilli posilovalo účinek alkoholu?
 
Zimuje niekto rastlinky aj v kuchyni pri okne nech má čerstvý tovar na dosah ruky?

Ja som si dal do vnútra jednu sadenicu, a obsypala sa mi kvetmi. Tak by ma zaujímalo či aj za oknom platí že jeden plod má mať k dispozícii 5 lístkov aby ho malo čo uživiť. Alebo jej bude treba viac kvôli slabšiemu svetlu.

PS: Včielky v byte nezimujem, takže opeľovanie len so štetcom.

 
Něco mi sežralo chilli sazenice ze skleníku. Hajzlove