Nepřihlášený uživatel | Zaregistrovat se
 

Téma:

(Anti)funclubyExternisté

Spravují:

davesade,
Trisolde,
majo




Vše, čemu se Jiří Babica ve světě naučil, teď naučí i vás ve svém pořadu. Světová jídla v české kuchyni a z domácích ingrediencí. To si nemůžete nechat ujít! Nezapomeňte ani na archiv. Samozřejmě též hodně cestoval.

Generátor originálních babicareceptůjohno dík.

Jirka byl v mládí sympaťák: ZŠ 1, ZŠ 2, učiliště.

  1. Tvrdý játro neni tak dobrý jak měkký játro.
  2. Mozarella je takovej sýr bez chuti a bez zápachu. Ale je dost populární. Lidi, který hubnou, ho maj rádi.
  3. Kdo nemá žampiony, tak ať si tam dá nějaký jiný houby. A teď důležitý, kdo nemá žádný houby, tak ať si tam nedává vůbec žádný houby.
  4. Je to supr... Jednoduchý a postaví to každýho šohaje na nohy, vyčistí tělo, dodá žaludku mikrofloru, vitamíny, odbourá to všechny i volný radikály a hlavě dodá sebevědomí, žloutky prý i vlasy a lesk, taky trochu jsou afrodiziakem. Tak to přece musí bejt i zdravý...
  5. Ratatule. “Dneska si tady spolu připravíme francouzskou zeleninu a to bude ratatule.”
  6. Pakliže budete mít štěstí jako já, že váš manžel, babička nebo dcera byli na rybách a přinesli kombinaci lososa, tresku a sumce, což se samozřejmě může podařit...
  7. Kurkuma je japonskej šafrán, kterej se používá kupodivu v Indii. Je to v podstatě takový barvivo. Ale blíží se to samozřejmě ke kari.
  8. Ja jsem uvažoval vo tom vůbec jak ten název sekaná moh vzniknout, tak a vyudedukoval jsem si, že pravděpodobně dřív ty mašiny, ty strojky neměli, takže prostě lidi to maso vzali a rozsekali ty zbytky co měli a vznikla jim vlastně takovádle jakoby mletina a z toho voni dělali si takový ruzný samozřejmě pochoutky.
  9. Nebo jsme dělali v Düsseldorfu takovou akci pro pět tisíc lidí a vezli jsme tam jídlo kamionama. Všechno jsme to přišpendlili, aby to po cestě drželo. Přišpendlili jsme to blbě. Přijeli jsme na místo, otevřeli dveře a puding plaval v nudlích, krabi se v tom plácali… Za tři hodiny jsme to museli dát do původního stavu.
  10. Mám obchod s lyžema, dělám servis, hraju sport, zpívám, jsem dobrý milovník.
Přihlásil se do konkurzu na šéfkuchaře v prestižní restauraci Petersberger Hof a vyhrál.
Kulinářský nýmand a Klement Gottwald českého vaření, říkají o něm zlí lidé. Dále Jirka vytočil diváky, hovořil jednou i podruhé, chatoval a ještě jednou chatoval a bloguje. Mistrova živnost zde. Fandíme mu u Cuketků i na Facebooku.
Nejbližší díl Babicovy kulinářské lochnesky uvidíme 13. března v 17.55 hod. Tentokrát si v Babicových dobrotách odskočíme v receptech do Středomoří. U Mirky Kopalové v Jičíně si upečeme Francouzský chléb s olivami a Jirka Babica vám ve studiu ukáže, jak na Španělské masové kuličky a Středomořskou zeleninovou polévku. Speciálo bude z těstovin a hub. Pokud někomu nefunguje televize – nemá televizi – nemůže se dívat – nevidí – neslyší etc., ať sleduje nepravidelné online zpravodajství v tomto klubu.
Pokud máte pnutí sdělit ostatním svůj vlastní recept, je zde klub Jídlo a vaření.

Zde se diskutuje o tom, jak jídlo neprasit. Že ano, šéfe?

Na víc nemáte. A teď důležitý, nepokoušejte se to změnit.

Na okurky pozor, ne každá je dobrá.

Doporučujeme nově nebo jen zřídka příchozím občas si projet historii klubu pomocí vyhledávání a nelinkovat sem pořád to samé dokola.


za nasi rodinu mohu rict ze to nikdy nikdo u nas nevaril (asi to byli malo rusti Rusove) stejne jako tam nikdo neslysel nic o ruskem vejci (teda ne ze by o ne byla nouze, o ta vejce :-)) )
 
Být ta okurka kyselá, vypadá to jako znojemská pečeně.
To byl první odkaz na recept v Googlu, jinak jsme to dlabávali ve školní jídelně, která recept vzala z normální tištěné kuchařky. Je to jako svíčková s okurkou a dalo se to jíst, byť s výhradami.
Koukám na S Italem v kuchyni, dělá risoto a já nevím, není to ono.
 
majo mám dubovej klobouk a ve vousech roj  mý jméno je Rumcajs a to je Můj boj!
každopádně za "německý druhý chod" trishdík
 
majo mám dubovej klobouk a ve vousech roj  mý jméno je Rumcajs a to je Můj boj!
heleď nemůžeš přece tvrdit, že jde o běžné jídlo, když je to na kuchtik.cz (mimochodem co to kurwa jest??)
zou fish :)
bud to tridi Babica sam a uz blbe vidi, nebo mu s tim nekdo pomaha (kdo taky blbe vidi), nebo mu s tim nekdo pomaha (kdo Mistra nema rad)
jak to vubec muzou vyfotit?!
 
Jo, jsou křupkyprosté.
Trisolde Poslušně hlásím, že jsem  opět zde.
Když ty je určitě neumíš připálit a neopadala ti z nich krustička.
vtipne, sranda musi byt i kdyby se vsechno co se uvarilo muselo hodit do klozetu
Trisolde Poslušně hlásím, že jsem  opět zde.
Ono z toho spíš vyplývá, že nejen Jirka dělá v kuchyni pochybné prasárničky.
olol, zrovna jsem si dosmažila lilky. Čím to je, že to vypadá úplně jinak?
 
ja bych se teda nezastavala, trochu empatie prosim - co tě napadne kdyz se rekne ceska polevka?
Trisolde Poslušně hlásím, že jsem  opět zde.
Žádné komentáře u toho nejsou, jen v oddílu "Speciála" jsou mistrovy výroky, např.:

"Typické jídlo, při jehož přípravě když něco nemáme, tak to tam nedáme a dáme tam to, co máme." (Smažená játra s překvapením)

"Filata ryb otáčíme jen jednou, jinak se nám rozpadnou pod rukama. Tak jako v různých situacích normálního života..." (Černá treska)

"Chilli papričkami nešetříme! Jsou zdravé. Rozproudí krev. Dostanete pak chuť i na manželku!" (Tagliatelle s brokolicí)
Jitush

Ukrajina ma asi 30 typicky ukrajinskych polevek a kazda se nejak jmenuje
jedine, ze by to byla takova variace na vsech 30.....
Nět, tím jsem se mírně zastala Babici, ukrajinskou polévku bych mu nevyčítala.
aga, styl ruske vejce?