Reklama
Nepřihlášený uživatel | Zaregistrovat se
 

Téma:

Počítače a InternetVývoj software

Spravují:

lampa,
Sarnegarth

Může vás zajímat



Reklama




von_Zeppelin Oliheň Beznaděje  pclib php framework
Jasně, proto píšu, že je to v tomhle případě jedno.
cestujicivnoci  
To je vlastně pravda. Beru zpět.
hkmaly - Slava pomlcky -  .
V tomhle pripade tam hlavne zadny blok neni (respektive, je tam jen jeden blok ktery je zaroven funkci).
hkmaly - Slava pomlcky -  .
Jakym cyklem? Prece tam jasne vidis "function" ne? Nicmene v kazdem pripade javascript je jazyk s garbage collectingem a mit tu var venku by sis opravdu nijak nepomohl.
zwiad Listening to radio  to feel sane
Slyšel jsem o těchto novotách, ale já jsem bohužel uvězněnej v old school javascriptu
von_Zeppelin Oliheň Beznaděje  pclib php framework
Když dáš místo var let, tak je scope blok, jestli se nepletu. Ale v tomhle případě to je podle mě jedno.
zwiad Listening to radio  to feel sane
V Javascriptu mají proměné scope funkci nikoliv bloku. Var se vyhodnotí hned po vstupu do funkce, ať už je kdekoliv. (Ano je to na hlavu)
von_Zeppelin Oliheň Beznaděje  pclib php framework
S tím bych si vůbec nedělal starosti. Jazyky jsou stavěné na to používat lokální proměnné ve funkcích.
cestujicivnoci  
Ještě budu muset ošetřit checkboxy a pár dalších, ale jako základ to funguje, díky. Ještě se zeptám trochu offtopic, tohleto cyklem opakované "var" je úplně korektní? Já bych měl cukání vytvořit prázdnou proměnnou před cyklem a pak ji v cyklu opakovaně jen plnit. Nevytváří se znovu?

jdk: já se právě snažím o to, aby stránka byla skoro čisté html a server do ní přímo zapisoval co nejmíň. Resp. ve většině případů nemám ani jinou možnost, protože jde o modální okno po kliknutí na položku v tabulce, kdy chci ajaxem naloadit data a o tabulku nepřijít.
jdk bezprizorní dýchač čerstvého vzduchu 
Stál jsem před tímhle problémem už několikrát. Jak píšeš, rozhodně neduplikovat formulář, udělal jsem to jednou pokusně a byla to opravdu chyba.

A stránku generuješ jak? Na serveru nebo na klientovi (nějaká SPA)? Pokud na serveru, tak je asi rozumnější generovat patřičné elementy (span/input) už rovnou tam. Pokud na klientovi, není k zahození udělat si pro tenhle input v rámci možností nějakou komponentu s atributy value a readonly, která ti patřičný element vyrenderuje.
cestujicivnoci  
Submit nepoužívám, hodnoty sbírám skriptem. Tohle ráno zkusím, dík. A zvážím i to, co píše vt.
hkmaly - Slava pomlcky -  .
IMHO je lepsi nastavit na readonly nebo disabled a prestylovat, ale pokud chces vazne nahrazovat, tak v jquery
$('input, select').each(function() { var $this = $(this); var $span = $('<span>'); $span.text($this.val()); $this.after($span); $this.remove(); });
akorat ti to nahradi i submit button pokud je to input a ne button.
violetelephant グッバイ、ミスターティーポット 
vzhled je jenom o stylech, existuje hromada skinovacich stylu, prinejhorsim muzes pouzit styly z jquery UI, a bude to vypadat lip nez cokoliv co vymyslis ze zamenovanim span/input a bude to i jednodussi na udrzbu.
cestujicivnoci  
Vzhled. Prostě myslím, že to nevypadá dobře. Kromě toho by to někdo mohl považovat za chybu a ptát se, proč tam nemůže pstát, někoho by to mohlo lákat ke šťourání, nevím co dál. Prostě bych chtěl, aby to vypadalo jako nezaměnitelný jen_vypsaný_text.
violetelephant グッバイ、ミスターティーポット 
a co ti vadi na readonly inputech?
cestujicivnoci  
Mám nějaké formuláře po pár desítkách inputů a selectů a potřeboval bych udělat ještě jejich read-only variantu. Někdo bude moct data editovat, někdo se jen podívá. Můžu samozřejmě schovat tlačítko "Save", to by bylo funkční, ale ne pěkné. Můžu na úrovni úpravy kódu udělat kopii celého formu a inputy nahradit nějakými spany, pak bych je ale musel naplnit obsahem, navíc to zdubluje náklady na údržbu. Lepší by bylo to nastylovat tak, aby ty inputy nebyly rozpoznatelné, to se mně ale nedaří v interakcích s myší. Nedalo by se to udělat javascriptem? Tedy: "for (všechny inputy) {nahraď (el, span.html(), el.value() )}". Totéž obdobně pro select.
 
von_Zeppelin Oliheň Beznaděje  pclib php framework
Tohle funguje celkem spolehlivě. Ale chrome má ještě nějaký autofill, který políčka rovnou předvyplní (a hledá přitom v názvech polí řetězce jako "email") a to se tak snadno vypnout nemá.

Takhle mě vypek, protože vyplňoval neviditelný honeypot na roboty.
hkmaly - Slava pomlcky -  .
Jsem prekvapen. Mel jsem pocit, ze pulka prohlizecu autocomplete="off" ignoruje uplne a druha alespon nekdy.
cestujicivnoci  
Úplně jsem zapomněl, že to existuje. Pomohlo, dík!
jdk bezprizorní dýchač čerstvého vzduchu 
Nic špatného na tom není, jsou to klasické singletony v JS podání.