Opěvovat gastronomickou špičku umí každý. Ale tady se objevuje gastronomický suterén!
Abychom si rozuměli: vůbec nejde o nějaké blafy z nádražek. Na to je místo jinde!
Tady by se měly hromadit pokrmy a recepty, které jejich autoři mysleli vlastně dobře. Možná měli dobrou vůli pomáhat a chtěli světu sdělit nový reality hack, jak si levně, zdravě, a přitom nevídaně pošmáknout.
A možná se jen minuli publikem nebo dobou. I to se může stát! Našel jsem třeba propagačně osvětový kalendář z roku 1975. Místy jsem se usmíval, místy vzpomínal a místy blil.
Na druhou stranu je to skvělý způsob poznat, jak se vařilo před 40 lety a jak se smýšlelo o zdravé a jednoduché kuchyni. Opravdu byly všechny suroviny poctivější? A byly vůbec? Řekl jsem si, že jak rok půjde, budu se o ten zážitek průběžně dělit.
(Kdo chce jen toto, souběžně je to taky na dobrouchut75.tumblr.com.)
Letos se tady dření:
(Rozdíly tam jsou, pokusil jsem se je shrnout tady.)