Reklama
Nepřihlášený uživatel | Zaregistrovat se
 

Téma:

Počítače a InternetVývoj software

Spravuje:

hkmaly

Může vás zajímat



Reklama


PHP


spolumoderuje harry_x

Prosíme o několik drobných laskavostí:

  • před položením dotazu zkuste zapátrat v dokumentaci. Nikomu se nebude chtít formulovat znova a znova tytéž odpovědi, které již dříve a mnohem lépe napsal někdo jiný.

    Konkrétně návod k instalaci PHP na sebeobskurnejsich platformach se nachází zde.

    Dalším užitečným zdrojem informací o PHP, PHPLIB, ale i spouste jinych veci mohou být stránky Jirky Koska.

    mnohe casti oficialniho manualu k PHP jsou jiz prelozeny do cestiny, zacit muzete zde

    Mnoho otázek k instalaci je zodpovězeno na této stránce.

    A v neposlední řadě se dá zkusit i vyhledávací formulář na této stránce (napravo od formuláře pro odesílání příspěvků).

  • Dodržujte prosím téma, kterým je výhradně programování v jazyce PHP.
    Pokud se kupříkladu Váš dotaz týká pouze databází, zkuste raději klub "SQL".
    Pokud se týká javascriptu, zkuste klub javascript.

  • nepokoušejte se zvýrazňovat své příspevky přebytečnými html značkami. kdyby to dělali všichni, výsledek by se nedal číst. proto budou graficky přespříliš kreativní příspěvky odmazávány.

  • Nadávání off-topic přispěvatelum přenechte moderátorovi klubu.

  • Pokud na Vaši otázku nikdo neodpovídá, nejspíše byla položena tak nešťastným zpusobem, ze na ni při nejlepší vuli nelze odpovědět. Druhá možnost je, že nikdo neví. Každopádně si nijak nepomůžete, budete-li se odpovědi domáhat jejím opakováním provázeným verbální agresivitou.

  • Pokud navzdory výše uvedenému opravdu myslite, ze sem musite neco napsat, zkuste ještě najít odpověď na váš dotaz na www.google.com

  • Tento klub není určen pro příspěvky typu "mám nové stránky v PHP, prosím otestujte mi je" - k tomu, aby člověk našel chybu v jakékoli aplikaci, nemusí být programátor. K podobným žádostem prosím použijte raději obecnější kluby jako www.

Bez výstrahy budou mazány příspěvky, jejichž autoři předchozí řádky očividně ignorovali.
Tato pravidla jsou šita na míru pokročilejším uživatelům, bez jejichž přítomnosti by vaše dotazy mnohdy zůstaly nezodpovězeny.

Připomínky k výše uvedenému akceptuji pouze prostřednictvím interní okouní pošty.

Poznámka: vzhledem k záplavě spamů byl anonymům zakázán zápis a asi to tak nějakou dobu vydrží.

Mesic PHP bugu sice uz dozuril, ale nalezene chyby jeste nebyly opraveny ...


spic už jen wtf 
"always sanitize your inputs"
skull I skladník v Amazonu si může přečísti  Vergilia v originále
Samoyzejme :) Nicmene cela ta hysterie nad tim vznikla z toho, ze $str, obsahoval nejaky binarni bordel a proto se mi nedarilo jej promazat ... takze nakonec, ani takhle, ne.
hkmaly - Slava pomlcky -  .
IMHO preg_replace ( "/[^0-9|\s|,|\\n]/", "", $str );
skull I skladník v Amazonu si může přečísti  Vergilia v originále
ech ...ja jsem guma:

preg_replace ( "[^0-9|\s|,|\\n]", "", $str );

skull I skladník v Amazonu si může přečísti  Vergilia v originále
[0-9|\s|,|\\n]
skull I skladník v Amazonu si může přečísti  Vergilia v originále
Poradite mi prosim nekdo, jak za pomoci preg_replace(), ci popripade neceho vhodnejsiho odstranit z retezce vsechny znaky, ktere neodpovidaji memu seznamu?

Momentalne potrebuji, aby v retezci zustaly jen znaky [0-9|\s|,\\n].

 
Vojtas Sbíráme chaluhy hnědý a červený  sbíráme chaluhy jsme z toho zmatený!
Ď moc,maka!

To s tim selectem me napadlo a ten radek s nulou taky, ale evidentne jsem tam mel spatnou syntaxi protoze me to hazelo errory.
 
No jasně, kruci.
 
hkmaly - Slava pomlcky -  .
Spis $arr[$rowvalues['screen_id']][0]=$rowvalues['location_id'];
A ten řádek s tou nulou upravíš na
$arr[$rowvalues['screen_id']][0]=$rowvalues['location_name'];
 
skull I skladník v Amazonu si může přečísti  Vergilia v originále
Zhlidnul jsem to jen zrychlene, ale prijde mi, ze ti ten pozadovany sloupec chybi v tom selectu.
Zkusil bych prepsat puvodni:

$sql= "SELECT locations.location_name, ....

na

$sql= "SELECT locations.location_id, locations.location_name,...

Treba to bude stacit k tomu po cem touzis ...
Vojtas Sbíráme chaluhy hnědý a červený  sbíráme chaluhy jsme z toho zmatený!
Muzu sem s php lama dotazem? PHP vubec neovlsdam a byl mi na hlavu hozen script ktery exportuje z tatabaze do csv. Funguje v pohode, krome toho ze ve vyslednem csv je sloupecek "location_id" ktery v sobe nema zadne hodnoty. Predpokladam ze o ten sloupec se stara $arr[$rowvalues['screen_id']][0]=""; ale nenapada me jak ho popostrcit k tomu aby ten sloupecek vyplnil. V databazi ten sloupec hodnoty obsahuje.

Neporadi nekdo plz?

...
$sql= "SELECT locations.location_name, locations.location_label, locations.location_search, locations.location_timezone,contacts.name_first, contacts.name_last, contacts.street_1, contacts.street_2, contacts.city, contacts.region, contacts.country, contacts.post_code, contacts.email, contacts.main_tel, contacts.alt_tel, contacts.password, contacts.note, contacts.contact_search, screens.screen_id, screens.screen_name, screens.screen_label, devices.device_id, devices.device_type, devices.serial_num, devices.sw_version, devices.manufacturer_id, screen_attributes.attr_name, screen_attributes.attr_value

FROM locations, contacts, location_contacts, location_screens, devices, screen_devices, screens full join screen_attributes on (screen_attributes.screen_id=screens.screen_id)

where location_contacts.location_id=locations.location_id and location_contacts.contact_id=contacts.contact_id and location_screens.location_id=locations.location_id and location_screens.screen_id=screens.screen_id and devices.device_id=screen_devices.device_id and screen_devices.screen_id=screens.screen_id

order by screen_id";

$result = pg_exec($link, $sql);
//$numrows = pg_numrows($result);
$arrsql = pg_fetch_all($result);

$arr[0]=array(
"location_id","location_name","location_label_shortened","location_search","location_timezone",
"contact_id","name_first","name_last","street_1","street_2","city","region","country","post_code","email","main_tel","alt_tel","password","note","contact_search",
"device_id","device_type","serial_num","sw_version","cert_thumbprint","leaf_certificates","manufacturer_id",
"device_id","device_type","serial_num","sw_version","cert_thumbprint","leaf_certificates","manufacturer_id",
"screen_id","screen_name","screen_label",
"sound_att","3D_att","resolution_att");

foreach($arrsql as $row=>$rowvalues){
$arr[$rowvalues['screen_id']][0]="";
$arr[$rowvalues['screen_id']][1]=$rowvalues['location_name'];
$arr[$rowvalues['screen_id']][2]=$rowvalues['location_label'];
$arr[$rowvalues['screen_id']][3]=$rowvalues['location_search'];
$arr[$rowvalues['screen_id']][4]=$rowvalues['location_timezone'];
...
 
hkmaly - Slava pomlcky -  .
Tak leda no.
Tak.
 
Sarnegarth kvalitní nerezové povrchové  čerpadlo SAER M 99
hkmaly: Nepoužívám ho globálně, ale ob_start si pustím, když chci od PHP vygenerovat obsah šablony.
hkmaly - Slava pomlcky -  .
Output buffering nekdo pouziva? Proc?
Taková drobnost, tohle znáte? V dokumentaci to není ...

If output_buffering is set to 1, then you might not be able to see your content or browser loading indicator rotating until PHP code execution is finished. This is because having output_buffering on 1 means that we have enabled it but haven’t specified a maximum size, so in this case PHP buffers can hold data up to the number in the memory_limit setting.
 
hkmaly - Slava pomlcky -  .
z konzole to funguje .... protoze z konzole poustis php-cli, pripadne php-cgi, zatimco z webu mod-php, at uz se prislusny balicek jmenuje jakkoliv. Jejich konfiguracni soubory jsou jinde.
Pridal jsem proxy_ftp
mod, apache spadl na hubu, v systemctl jsem se dozvedel pouze, ze code=exited. Odebral jsem proxy_ftp , restartnul Apache a najednou je ftp enabled. To jsou zahady.
 
Tu FTP kategorii tam prave nikde nevidim, cili predpokladam, ze je FTP support disabled. A tim, ze nemohu najit ani mod_ftp pro Apache, jak jsem byl zvykly z davnych dob, tak na to cumim, jak krava na jetel.