Reklama
Nepřihlášený uživatel | Zaregistrovat se
 

Téma:

Počítače a InternetVývoj software

Spravuje:

hkmaly

Může vás zajímat



Reklama


PHP


spolumoderuje harry_x

Prosíme o několik drobných laskavostí:

  • před položením dotazu zkuste zapátrat v dokumentaci. Nikomu se nebude chtít formulovat znova a znova tytéž odpovědi, které již dříve a mnohem lépe napsal někdo jiný.

    Konkrétně návod k instalaci PHP na sebeobskurnejsich platformach se nachází zde.

    Dalším užitečným zdrojem informací o PHP, PHPLIB, ale i spouste jinych veci mohou být stránky Jirky Koska.

    mnohe casti oficialniho manualu k PHP jsou jiz prelozeny do cestiny, zacit muzete zde

    Mnoho otázek k instalaci je zodpovězeno na této stránce.

    A v neposlední řadě se dá zkusit i vyhledávací formulář na této stránce (napravo od formuláře pro odesílání příspěvků).

  • Dodržujte prosím téma, kterým je výhradně programování v jazyce PHP.
    Pokud se kupříkladu Váš dotaz týká pouze databází, zkuste raději klub "SQL".
    Pokud se týká javascriptu, zkuste klub javascript.

  • nepokoušejte se zvýrazňovat své příspevky přebytečnými html značkami. kdyby to dělali všichni, výsledek by se nedal číst. proto budou graficky přespříliš kreativní příspěvky odmazávány.

  • Nadávání off-topic přispěvatelum přenechte moderátorovi klubu.

  • Pokud na Vaši otázku nikdo neodpovídá, nejspíše byla položena tak nešťastným zpusobem, ze na ni při nejlepší vuli nelze odpovědět. Druhá možnost je, že nikdo neví. Každopádně si nijak nepomůžete, budete-li se odpovědi domáhat jejím opakováním provázeným verbální agresivitou.

  • Pokud navzdory výše uvedenému opravdu myslite, ze sem musite neco napsat, zkuste ještě najít odpověď na váš dotaz na www.google.com

  • Tento klub není určen pro příspěvky typu "mám nové stránky v PHP, prosím otestujte mi je" - k tomu, aby člověk našel chybu v jakékoli aplikaci, nemusí být programátor. K podobným žádostem prosím použijte raději obecnější kluby jako www.

Bez výstrahy budou mazány příspěvky, jejichž autoři předchozí řádky očividně ignorovali.
Tato pravidla jsou šita na míru pokročilejším uživatelům, bez jejichž přítomnosti by vaše dotazy mnohdy zůstaly nezodpovězeny.

Připomínky k výše uvedenému akceptuji pouze prostřednictvím interní okouní pošty.

Poznámka: vzhledem k záplavě spamů byl anonymům zakázán zápis a asi to tak nějakou dobu vydrží.

Mesic PHP bugu sice uz dozuril, ale nalezene chyby jeste nebyly opraveny ...


A nezabudni si spravne vytplnit svnignore a gitignore subory
rushid Nemáte právo číst tento stručný textík 
Njtvl, ja to vlastne muzu zkombinovat. Ja vedel ze nekoho neco napadne :) Dik.
hkmaly - Slava pomlcky -  .
Proc nemuzes na lokalni kopii repositare pouzivat git?
rushid Nemáte právo číst tento stručný textík 
Prosim o radu:
Mam SVN repo na stroji A. Nemam na nej zadny ssh pristup, smim jenom svn commit, je to produkcni stroj. Mam pracovni kopii repozitare na stroji B, mam k nemu plny ssh. Stroj B zaroven slouzi jako 'testovaci'. Oba stroje maji "necim" specifickou konfiguraci, kterou nemuzu nijak zreplikovat (kvuli zabezpeceni) takze si nemuzu udelat nejky stroj C pro vyvoj.

Workflow ted vypada takto: Mam lokalni kopii repozitare. Udelam zmeny, ale nemuzu komitnout, protoze druhy krokem je "testovani" na stroji B. Takze je natvrdo syncnu na stroj B. Po testovani komitnu, udelam update produkcniho stroje A.
Pri par souborech to jde. Problem je, ze testovaci faze je nekolik dni i tydnu. Nemuzu pouzit branche (jak bych to udelal v Gitu) takze si pokazde musim jak vul sepsat seznam upravenych souboru kazde synchronizace se strojem B. Az se vse otestuje, komitnu tento balik souboru a updatnu produkci A. Samozrejme ze dochazi ke konfliktum, ktere hledam jak vu...

Napada vas jak to resit lepe? Nemuzu pouzit Git. Pravidla jsou nastavena tak nesmyslne, ze mam dost svazane ruce.
 
hkmaly - Slava pomlcky -  .
V pripade, ze by to nebyla knihovni funkce, tak by hrozilo, ze ji nekdo napsal v dobe PHP 3 a je do jeji deklarace nutne ten ampersand dopsat. Teda, kdyby to nebyl objekt.
von_Zeppelin Oliheň Beznaděje  pclib php framework
No tak druha vec je, ze ten ampersand se pri volani funkce uz nepouziva a parametry predavane odkazem se zadavaji v deklaraci funkce. Ale u objektu to neni nutne, nebot je to referencni typ.

Neboli novejsi php pouziva lepsi, rozumnejsi a rozsirenejsi model prace s referencemi.

Naopak to, ze je xml_set_object() knihovni funkce neni podstatne - tataz pravidla plati pro jakekoliv funkce.
hkmaly - Slava pomlcky -  .
To neni podstatne. Podstatne je, ze xml_set_object je knihovni funkce a pokud potrebuje pass-by-reference tak ji ma.
von_Zeppelin Oliheň Beznaděje  pclib php framework
Ano, od petky se objekty predavaji vzdy referenci.
 
mr_x Find what you love and let it kill you. 
aha tak asi jo http://stackoverflow.com/questions/4665782/php-warning-call-time-pass-by-reference-has-been-deprecated
mr_x Find what you love and let it kill you. 
mam tu nejake prastare skrpty ktere jsem ani nepsal sam a pri prechodu na nove php to odmita chodit, prej :
Fatal error: Call-time pass-by-reference has been removed in /class-SafeHtmlChecker.php on line 146
class SafeHtmlChecker {
......
........

    function SafeHtmlChecker() {
        $this->parser = xml_parser_create();
        xml_set_object($this->parser, &$this);
        xml_set_element_handler($this->parser, 'tag_open', 'tag_close');
        xml_set_character_data_handler($this->parser, 'cdata');
        xml_parser_set_option($this->parser, XML_OPTION_CASE_FOLDING, false);
    }
Mam dojem ze se mu nelibi to &$this - je ok proste ten & odstranit ? ;)
 
caracho - uzivatel nema blog -  :: hledam krtnika ::
ostatne o to se ted pokousi ten nebohy prohlizec, monitor neni cmyk
hkmaly - Slava pomlcky -  .
... na fluoreskujici uranove sklo potrebujes nejaky radioaktivni inkoust, to je jasne.
caracho - uzivatel nema blog -  :: hledam krtnika ::
bez spravnych barevnych profilu to bude vypadat jan na drogach porad - rekni jim o uzasne funkci v photoshopu, co se jmenuje save for web (a jen hned vedle save)
No uzasne bylo, kdyz jsem v sRGB nachystal nejake fotky do tisku - a pak mi je grafik ukazal ve CMYKu. Jeste horsi to bylo u kolegy, ktery fotil fluoreskujici uranove sklo...
spic už jen wtf 
na to jsem taky narazil... no nahrávají mi do e-shopu CMYK jpegy a diví se, že to pak vypadá jak na drogách
hkmaly - Slava pomlcky -  .
Osobne bych spis zkousel ImageMagick transformImageColorspace, cekal bych ze delat konverzi primo v PHP bude pomale. Na druhou stranu, ImageMagick neni zrovna povinna extension v PHP, pokud ji nemas ...

Co se tyce toho, aby ty barvy sedely, tak se ovsem obavam, ze to nebude zadna sranda a ze "spravne" bys mel pouzit profil vytazeny primo z tiskarny. sRGB neni co se pokryvani barev viditelnych okem zadny zazrak, ale porad je radove lepsi nez CMYK, o libovolne fyzicke tiskarne nemluve. No, a jak se pise v tom blogu co jsi linkoval, ve snaze to kompenzovat jak jen je to mozne se udelala i zpetna konverze netrivialni ...

... kde ty CMYK obrazky beres?
spic už jen wtf 
Potřeboval bych nějakou funkci na převod CMYK na RGB, neví někdo o nějaké?
Tady z toho to přinejhorším vytvořím:
http://blog.loftdigital.com/blog/cmyk-rgb-and-php
 
Spis prodlouzit platnost session.
MAme par virtualnich webu a kolegum se zda, ze session u vsech ostatnich vyprsi rychleji, nez u jednoho z nich - a mne fakt nenapada, cim by to melo byt, protoze - vsechny ty weby jsou virtualni a mimo jednoho naaliasovane - a ty aliasy vedou vsechny do jednoho adresare s tim nealiasovanym webem. Cili jsou to fyzicky stejne weby, ač se jmenuji jinak (com, cz, eu) a v definici jednotlivych virtuálů nic, co by mohlo trvani sessions ovlivnit, nevidim.
 
session.gc_maxlifetime - PHP_INI_ALL

Čili všude, kde se to na stavit dá
http://php.net/manual/en/configuration.changes.modes.php

Ale jestli chceš omezit dobu platnosti sešny, tak je lepší
http://stackoverflow.com/questions/520237/how-do-i-expire-a-php-session-after-30-minutes
Pls, session max timeout
se nastavuej jen globalne v php.ini nebo to lze i jednotlive pro ruzne virtualni weby na Apache?