Reklama
Nepřihlášený uživatel | Zaregistrovat se
 

Vše o jídle, na co jste se báli zeptat, abyste nebyli tlustí, najdete zde v klubu, u přátel na Hoštické žranici, rychlou inspiraci v Co budete dnes vařit, případně můžete i mimo Okouna:
LabužníkDadalova kuchařkaApetit onlineRecepty s infografikou

Historické kuchařky:
Marie B. Svobodová a její mirrorApicius: De Re Coquinaria

Spřízněné kluby:
Chleba – domácí i kupovaný • Biolife – okouní klub nejen o kvalitních potravinách • Potraviny – okouní klub jen o potravinách • Ukaž nám své jídlo – vyfoť, cos uvařil.

Chcete-li si podrobněji popovídat o nožích (je to bezpochyby nejdůležitější nástroj kuchaře), navštivte klub Chladné zbraně. Probírají se tam nože všech druhů a dostane se vám odborných rad co se týká nákupu, broušení, údržby a vůbec.

Úspěšný recept na univerzální žmolenkový koláč:
1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1/8 másla, z toho uděláš žmolenku (špičkama prstů a rychle, aby se máslo nerozpustilo) a 1 hrnek jí odebereš a dáš někam stranou. Do zbytku přidáš: 2 vejce, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek vlažného mléka. To smícháš a vyrobíš těsto. Těsto vyliješ na plech, posypeš nakrájenou rebarborou, ještě mírně přisladíš (recept je univerzální na libovolné ovoce, ale rebarbora je extrémně kyselá) a posypeš odsypanou žmolenkou. Upečeš, sežereš :o) Tak pravila Serendipity.

Oblíbený recept na hospodský guláš:
kilo a pul masa, napul libovy a nelibovy [ja delam i veprovej i hovezi stejne, takze maso si navol sama]. ctyri fakt velky cibule. palice cesneku [velka palice obycejnyho cesneku]. paprika nepaliva sypaci. sul. majoranka sypaci. kmin celej. volej slunecnicovej. hrnec velkej.
nakrajet cibulu, smahnout na oleji, ale ne moc, jenom tak do sklovata, aby si udrzela cibulovou chut, pak posypat trosku paprikou a zacit na to hazet kousky masa, kery prubezne krajis [takze se dela kazdej jinak dlouho]. maso popaprikovat, FEST, nechat smahnout, pak posolit, zamichat, prihodit kmin, smahnout, zamichat, prihodit pul palice nadrcenyho cesneku, smahnout. prihodit trochu majoranky. jak zacne mizet stava, co vytekla po posoleni z masa, dolejt trochu vody a nechat dusit az skoro do pripaleni. tohle delat tak hodinu [kdyz se to mezitim dvakrat pripali, naprosto v podraku]. prihodit ctvrt palice srackovanyho cesneku a papriku. podlejt, dusit. furt ochutnavat. kdyz uz to vypada, ze by to i slo, zalejt poradne vodou [podle toho kolik chces polejt knedliku :)] a nechat to dojit k varu. jak to zacne varit, hodit zbytek cesneku, pridat dalsi pulku cibule na maly kousky [tu nemusis], nechat chvilicku varit a zahustit. ja tvrdej chleba obvykle nemam a vubec, slozity veci uz jsou na me moc slozity, takze to posypu [primerene] polohrubou moukou a zamicham a du to sezrat s cibuli. pokud dodrzis postup vcetne pripalovani, tohle bude treti den ten tvuj vytouzenej hospodskej gulas ;-) Tak pravila janina_cz aka invain


Btw nevýhody loupaný řepy pečený v alobalu jsou:
A) ztráta šťávy a chuti do záhybů alobalu
B) bordel

-> neloupat
 
Blbost, prostě ji přidej do trouby k čemukoliv a pak už můžeš staromládenecky hodovat. Neříkej že máte se ženou společný všechny snídaně, obědy i večeře.
Ne
Altaroffilth je Ing. Miloš Zeman 
Loupal bych po, ale žena ji nejí a pro mě samotného je to škoda.
 
rushid Nemáte právo číst tento stručný textík 
predvarim, oloupu, pecu
ne, až po
ne, az po.
Ne, až po.
lulie filosof Li-Tin O'Wevidle 
Ano.
Jo
wiriel Beneficium beneficio provocatur  
Jen tak pro zajímavost:
Loupete červenou řepu, než ji pečete?
 
Aha. Mně teda nenapadlo, že by mělo něco trčet. Citrón se krájí, zázvor strouhá a med většinou taky moc netrčí.
zbyla mi uvařená bulva řepy a vzpomněla jsem si na řepový dort. a je výbornej a děsně černej!
http://www.albert.cz/recepty/cokoladovy-dort-s-cervenou-repou
 
ta ne. ale věci, co z ní budou trčet.
Reakce na | Vlákno  
jkom THE WORLD IS MY OKOUN  WEBIKI
a zázvor. na radu okounu jsem kus zazvoru, ze ktereho mi lezlo cosik zeleneho, dala do truhliku. nevim, zda si vypestuji dost bulvy, ani po tom zvlast neprhanu, ale prijde mi zabavne pozorovat, jak snazive to roste. zjistim si, zda se ji i to zeleny. po omakani jemne voni. vypada to jako velice hezka rostlinka
Wednesday Všichni jednou umřete... 
Určitě byl GMO, aby nedorůstal a neničil tak zemědělcům živnost :-)
lulie filosof Li-Tin O'Wevidle 
list ne, ale ten spodek by ve vode dle youtube mel obrazet listkama.
wow, tohle zní zajímavě
List salátu v zálivce nepoporoste, to je marný.
lulie filosof Li-Tin O'Wevidle 
zkoušela jsem dle návodu nějakej salát a prd :(