Reklama
Nepřihlášený uživatel | Zaregistrovat se
 

Vše o jídle, na co jste se báli zeptat, abyste nebyli tlustí, najdete zde v klubu, u přátel na Hoštické žranici, rychlou inspiraci v Co budete dnes vařit, případně můžete i mimo Okouna:
LabužníkDadalova kuchařkaApetit onlineRecepty s infografikou

Historické kuchařky:
Marie B. Svobodová a její mirror
Marie B. Svobodová klikací verze
Apicius: De Re Coquinaria

Spřízněné kluby:
Chleba – domácí i kupovaný • Biolife – okouní klub nejen o kvalitních potravinách • Potraviny – okouní klub jen o potravinách • Ukaž nám své jídlo – vyfoť, cos uvařil.

Chcete-li si podrobněji popovídat o nožích (je to bezpochyby nejdůležitější nástroj kuchaře), navštivte klub Chladné zbraně. Probírají se tam nože všech druhů a dostane se vám odborných rad co se týká nákupu, broušení, údržby a vůbec.

Úspěšný recept na univerzální žmolenkový koláč:
1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1/8 másla, z toho uděláš žmolenku (špičkama prstů a rychle, aby se máslo nerozpustilo) a 1 hrnek jí odebereš a dáš někam stranou. Do zbytku přidáš: 2 vejce, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek vlažného mléka. To smícháš a vyrobíš těsto. Těsto vyliješ na plech, posypeš nakrájenou rebarborou, ještě mírně přisladíš (recept je univerzální na libovolné ovoce, ale rebarbora je extrémně kyselá) a posypeš odsypanou žmolenkou. Upečeš, sežereš :o) Tak pravila Serendipity.

Oblíbený recept na hospodský guláš:
kilo a pul masa, napul libovy a nelibovy [ja delam i veprovej i hovezi stejne, takze maso si navol sama]. ctyri fakt velky cibule. palice cesneku [velka palice obycejnyho cesneku]. paprika nepaliva sypaci. sul. majoranka sypaci. kmin celej. volej slunecnicovej. hrnec velkej.
nakrajet cibulu, smahnout na oleji, ale ne moc, jenom tak do sklovata, aby si udrzela cibulovou chut, pak posypat trosku paprikou a zacit na to hazet kousky masa, kery prubezne krajis [takze se dela kazdej jinak dlouho]. maso popaprikovat, FEST, nechat smahnout, pak posolit, zamichat, prihodit kmin, smahnout, zamichat, prihodit pul palice nadrcenyho cesneku, smahnout. prihodit trochu majoranky. jak zacne mizet stava, co vytekla po posoleni z masa, dolejt trochu vody a nechat dusit az skoro do pripaleni. tohle delat tak hodinu [kdyz se to mezitim dvakrat pripali, naprosto v podraku]. prihodit ctvrt palice srackovanyho cesneku a papriku. podlejt, dusit. furt ochutnavat. kdyz uz to vypada, ze by to i slo, zalejt poradne vodou [podle toho kolik chces polejt knedliku :)] a nechat to dojit k varu. jak to zacne varit, hodit zbytek cesneku, pridat dalsi pulku cibule na maly kousky [tu nemusis], nechat chvilicku varit a zahustit. ja tvrdej chleba obvykle nemam a vubec, slozity veci uz jsou na me moc slozity, takze to posypu [primerene] polohrubou moukou a zamicham a du to sezrat s cibuli. pokud dodrzis postup vcetne pripalovani, tohle bude treti den ten tvuj vytouzenej hospodskej gulas ;-) Tak pravila janina_cz aka invain


lebe i my se rano muzem probudit  mrtvi
tak naposledy jsem zpracovaval 6 kachnich "motylku" takze i s nejakym orezem to na 4 hambace dalo. a mlynek mam malej rucni a v nem zbyde neco jen, kdyz jsem linej a spatne maso ocistim a ucpe se to slaskama a blanama, coz zrovna u tohodle masa neni problem.
...to ti pak ale z tak malého množství půlka zbyde v mlýnku.
lebe i my se rano muzem probudit  mrtvi
ja takhle zpracoval ten jeden dlouhej malej prsni sval od kosti. kdyz delam stejk, tak se tenhle kousek stejne vetsinou odchlipne a blbe se to pak griluje, tak je z prsou odendam. na nic velkyho to neni, ale udelat z toho burger mi prislo jako dobrej napad .o)
Nebylo.
Fakt jenom upéct? Nebude to suchy?
cywe!
wiriel Beneficium beneficio provocatur  
ó ňum ňom
lebe i my se rano muzem probudit  mrtvi
z kousku kachnich prsou jsem delal burgry, namlel jsem do nich teda i kousek kuze, aby to bylo mastnejsi. tu bych v tvem pripade nahradil kouskem slaniny .o)
Já je dneska koupil naprosto cíleně a normálně je upeču na nižší teplotu a udělám na medu. Přemýšlím, že k tomu medu ještě něco dám, jako se mi to osvědčilo s vepřivejma žebrama. Ještě si to nechám projít hlavou, ale už se mi to rýsuje.
pixycz Bódéťti to Kájostálo, žral si  málo Bájo Bágo!
zkusil bych nějaký experiment jako s hovězím - třeba nakrájet na nudličky a udělat Stroganoff
rushid Nemáte právo číst tento stručný textík 
V jakemkoliv sadle
Nemam kachni sadlo.
Konfitace v kachním sádle?
Kachni prsa
Chtela jsem koupit kachni stehno a ony byly balicky v regalu pomichane a donesla jsem domu prsa - bez kuze. Jsem z toho v rozpacich, co s nima?
 
Kristian Celestial Emporium of   Benevolent Knowledge
!!
Anabel Lee pubertalni, nevzdelana a vasnemi  zmitana chamrad a mrzka luza
Jako ze kanci kyta nalozena v brandy naroste do rozmeru mamuti kyty? Fikane!
Alkohol - duvod i reseni vsech zivotnich problemu. (Homer Simpson)
 
jkom THE WORLD IS MY OKOUN  WEBIKI
a zahy problem zvetsit
Micana If you don't have a wristband, my man... 
Alkohol je cesta, jak si poradit s problematičtějším čímkoliv.
Altaroffilth je Ing. Miloš Zeman 
Zní to velmi dobře :)