Reklama
Nepřihlášený uživatel | Zaregistrovat se
 

Vše o jídle, na co jste se báli zeptat, abyste nebyli tlustí, najdete zde v klubu, u přátel na Hoštické žranici, rychlou inspiraci v Co budete dnes vařit, případně můžete i mimo Okouna:
LabužníkDadalova kuchařkaApetit onlineRecepty s infografikou

Historické kuchařky:
Marie B. Svobodová a její mirror
Marie B. Svobodová klikací verze
Apicius: De Re Coquinaria

Spřízněné kluby:
Chleba – domácí i kupovaný • Biolife – okouní klub nejen o kvalitních potravinách • Potraviny – okouní klub jen o potravinách • Ukaž nám své jídlo – vyfoť, cos uvařil.

Chcete-li si podrobněji popovídat o nožích (je to bezpochyby nejdůležitější nástroj kuchaře), navštivte klub Chladné zbraně. Probírají se tam nože všech druhů a dostane se vám odborných rad co se týká nákupu, broušení, údržby a vůbec.

Úspěšný recept na univerzální žmolenkový koláč:
1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1/8 másla, z toho uděláš žmolenku (špičkama prstů a rychle, aby se máslo nerozpustilo) a 1 hrnek jí odebereš a dáš někam stranou. Do zbytku přidáš: 2 vejce, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek vlažného mléka. To smícháš a vyrobíš těsto. Těsto vyliješ na plech, posypeš nakrájenou rebarborou, ještě mírně přisladíš (recept je univerzální na libovolné ovoce, ale rebarbora je extrémně kyselá) a posypeš odsypanou žmolenkou. Upečeš, sežereš :o) Tak pravila Serendipity.

Oblíbený recept na hospodský guláš:
kilo a pul masa, napul libovy a nelibovy [ja delam i veprovej i hovezi stejne, takze maso si navol sama]. ctyri fakt velky cibule. palice cesneku [velka palice obycejnyho cesneku]. paprika nepaliva sypaci. sul. majoranka sypaci. kmin celej. volej slunecnicovej. hrnec velkej.
nakrajet cibulu, smahnout na oleji, ale ne moc, jenom tak do sklovata, aby si udrzela cibulovou chut, pak posypat trosku paprikou a zacit na to hazet kousky masa, kery prubezne krajis [takze se dela kazdej jinak dlouho]. maso popaprikovat, FEST, nechat smahnout, pak posolit, zamichat, prihodit kmin, smahnout, zamichat, prihodit pul palice nadrcenyho cesneku, smahnout. prihodit trochu majoranky. jak zacne mizet stava, co vytekla po posoleni z masa, dolejt trochu vody a nechat dusit az skoro do pripaleni. tohle delat tak hodinu [kdyz se to mezitim dvakrat pripali, naprosto v podraku]. prihodit ctvrt palice srackovanyho cesneku a papriku. podlejt, dusit. furt ochutnavat. kdyz uz to vypada, ze by to i slo, zalejt poradne vodou [podle toho kolik chces polejt knedliku :)] a nechat to dojit k varu. jak to zacne varit, hodit zbytek cesneku, pridat dalsi pulku cibule na maly kousky [tu nemusis], nechat chvilicku varit a zahustit. ja tvrdej chleba obvykle nemam a vubec, slozity veci uz jsou na me moc slozity, takze to posypu [primerene] polohrubou moukou a zamicham a du to sezrat s cibuli. pokud dodrzis postup vcetne pripalovani, tohle bude treti den ten tvuj vytouzenej hospodskej gulas ;-) Tak pravila janina_cz aka invain


Nesedíte náhodou někdo u Vaňkovy kuchařky? Potřebuju recept na bublaninu...
 
pixycz Bódéťti to Kájostálo, žral si  málo Bájo Bágo!
+1, nořím v obyč pytlicích, vzduch vypudím ponormo pomocí vody
https://anovaculinary.com
Vakuovačku nemám, netřeba
Taisa nález v normě 
chasník telepaticky přesvědčuje schránku české pošty, aby pozřela balíček
nejake info/link o pristroji, pripadne i vakuovacce by nebylo?
skvrna_od_kreozotu skvrnu pořídíme snadno 
Fskutčnosťy polili triko, vychlastali to a rozbili flašku.
fotr je amatér :) takhle se posila rum k protinozcum...

0 0 4 . 3 6 5

rum mi jednou poslal tata, a tu sklenenou flasku obalil do trika (pouze). do schranky mi prisel igelitovy pytlik z celniho uradu. v nem bylo mokre triko a dopis, ze vsechny strepy opatrne vybrali v ramci bezpecnosti posty:) triko vonelo rumem :)))) (konec OT)

neposilej, dik :)
chceš to poštou? dražší než poslat rum do Austrálie to nebude :)
jedes nekdy do ovy? :-)
sous-vide plk
mám ten verk doma. používám ho občas. pokud by tu někdo chtěl v tomto směru více experimentovat a chce to vyzkoušet, půjčím. vidím v tom investici do více místních, se kterými by se daly diskutovat recepty.
 
pixycz Bódéťti to Kájostálo, žral si  málo Bájo Bágo!
imho zbytečný luxus. V tý garáži, kam to máš pověsit v receptu, taky nemáš kontrolovanou vlhkost.
horky_kafe ledovy caj je zabrany :( 
prostě vrzneš do vinotéky otevřený humidor:-)
horky_kafe ledovy caj je zabrany :( 
+1, teď už jí asi neodolám
pixycz Bódéťti to Kájostálo, žral si  málo Bájo Bágo!
vida, použít vinotéku by mě nenapadlo, dík!
princip je furt stejnej.
Prazacka A zase bude...  Foto kvítí
Teď koukám, že recepty na pršut jsou z kachního prsa, myslíš, že to půjde i z husího?
lulie filosof Li-Tin O'Wevidle 
Kruci, ja mam i ve sklepe teplo :(
až tomu propadnete a ukecáte někoho, aby vám upravil lednici na víno na domácí dozrávárnu na uzeniny, tak ať to udělá rovnou dvakrát, děkuji.

a nebo se hodí suchá, chladná a odvětrávaná jeskyn za barákem.