Reklama
Nepřihlášený uživatel | Zaregistrovat se
 

Vše o jídle, na co jste se báli zeptat, abyste nebyli tlustí, najdete zde v klubu, u přátel na Hoštické žranici, rychlou inspiraci v Co budete dnes vařit, případně můžete i mimo Okouna:
LabužníkDadalova kuchařkaApetit onlineRecepty s infografikou

Historické kuchařky:
Marie B. Svobodová a její mirrorApicius: De Re Coquinaria

Spřízněné kluby:
Chleba – domácí i kupovaný • Biolife – okouní klub nejen o kvalitních potravinách • Potraviny – okouní klub jen o potravinách • Ukaž nám své jídlo – vyfoť, cos uvařil.

Chcete-li si podrobněji popovídat o nožích (je to bezpochyby nejdůležitější nástroj kuchaře), navštivte klub Chladné zbraně. Probírají se tam nože všech druhů a dostane se vám odborných rad co se týká nákupu, broušení, údržby a vůbec.

Úspěšný recept na univerzální žmolenkový koláč:
1 hrnek polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1/8 másla, z toho uděláš žmolenku (špičkama prstů a rychle, aby se máslo nerozpustilo) a 1 hrnek jí odebereš a dáš někam stranou. Do zbytku přidáš: 2 vejce, 1 hrnek polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 hrnek vlažného mléka. To smícháš a vyrobíš těsto. Těsto vyliješ na plech, posypeš nakrájenou rebarborou, ještě mírně přisladíš (recept je univerzální na libovolné ovoce, ale rebarbora je extrémně kyselá) a posypeš odsypanou žmolenkou. Upečeš, sežereš :o) Tak pravila Serendipity.

Oblíbený recept na hospodský guláš:
kilo a pul masa, napul libovy a nelibovy [ja delam i veprovej i hovezi stejne, takze maso si navol sama]. ctyri fakt velky cibule. palice cesneku [velka palice obycejnyho cesneku]. paprika nepaliva sypaci. sul. majoranka sypaci. kmin celej. volej slunecnicovej. hrnec velkej.
nakrajet cibulu, smahnout na oleji, ale ne moc, jenom tak do sklovata, aby si udrzela cibulovou chut, pak posypat trosku paprikou a zacit na to hazet kousky masa, kery prubezne krajis [takze se dela kazdej jinak dlouho]. maso popaprikovat, FEST, nechat smahnout, pak posolit, zamichat, prihodit kmin, smahnout, zamichat, prihodit pul palice nadrcenyho cesneku, smahnout. prihodit trochu majoranky. jak zacne mizet stava, co vytekla po posoleni z masa, dolejt trochu vody a nechat dusit az skoro do pripaleni. tohle delat tak hodinu [kdyz se to mezitim dvakrat pripali, naprosto v podraku]. prihodit ctvrt palice srackovanyho cesneku a papriku. podlejt, dusit. furt ochutnavat. kdyz uz to vypada, ze by to i slo, zalejt poradne vodou [podle toho kolik chces polejt knedliku :)] a nechat to dojit k varu. jak to zacne varit, hodit zbytek cesneku, pridat dalsi pulku cibule na maly kousky [tu nemusis], nechat chvilicku varit a zahustit. ja tvrdej chleba obvykle nemam a vubec, slozity veci uz jsou na me moc slozity, takze to posypu [primerene] polohrubou moukou a zamicham a du to sezrat s cibuli. pokud dodrzis postup vcetne pripalovani, tohle bude treti den ten tvuj vytouzenej hospodskej gulas ;-) Tak pravila janina_cz aka invain


BBarret nezizaj rob co mas! 
Nerochním se, u jídla bych o tom klidně mluvil. Dobrá, sem to nepatří, víc se v tom nehrabme.
Reakce na | Vlákno  
Ono je toho všude jinde dost. Tak proč tady... Kdo se v tom chce rochnit, má tisíce jiných možností. U jídla bys o tom asi nemluvil, ne?
Díky, nechám si to jako zálohu, když neseženu ten halal krám.
BBarret nezizaj rob co mas! 
Nějakej cíťa ne? Psal jsem jen pravdu.
Halal (galaxy food se to jmenuje) je na Evropský, hned u výlezu z Metra směr ... evropská. Kousek před restaurací Pod loubím. Ještě koukám, že maj jednu prodejnu v opletalce
http://www.galaxyfood.cz/cz/kontakty
V online Tescu se jich pár bez řetězce "vepř" najít (zato s řetězci "bambus", "oves" a "hrách" a složením na půl stránky), ale nic o nich jinak nevím, natož abych je doporučoval.
Přijedou ve čtvrtek, ve čtvrtek ráno budu v Praze, tak se zkusím někde podívat.
Wednesday Všichni jednou umřete... 
Do kdy je potřebuješ?
Trisolde Moja chorá hlava  v jednom je plameni.
Ty taky.
Trisolde Moja chorá hlava  v jednom je plameni.
Běž do prdele.
Jistě návod na halal: omotáme krávu výbušninou ...
jkom THE WORLD IS MY OKOUN  WEBIKI
verk§
jkom THE WORLD IS MY OKOUN  WEBIKI
v nejhorsim kup sojove:)
no mne prisla legracni formulace, ve ktere rychla smrt bez trapeni vyplyva primo z modlitby. salam.
to budu dělat hamburgery, ale ty hotdogy si děcka můžou udělat sama v "hotdogovači", víš co, to je jinej zážitek...
BBarret nezizaj rob co mas! 
Udělej válečky z hovězího mletého a máš klid,pepř, česnek, vajíčko (to můžou?)
Ach jo, tohle jsem vyvolat nechtěla, jen jsem chtěla děckám připravit hotdogy :(
 
BBarret nezizaj rob co mas! 
Je to vlastně podříznutí zaživa,ISIS ty lidi taky podřezává halal. Daleko humánější mi přijde porážka, kdy vykrvení předchází omráčení.
vlad_tepes občas dělá  kravinki
grossmanova pasáž
vlad_tepes občas dělá  kravinki
tak zase když je náhle zabije blesk z čistého nebe, budeš vědět proč!