Reklama
Nepřihlášený uživatel | Zaregistrovat se
 

Téma:

Počítače a InternetVývoj software

Spravují:

lampa,
Sarnegarth

Může vás zajímat



Reklama




datel Složitě ho startuji vrkláním s kšandama 
funguje, děkuju.
rcorp All good people are asleep and dreaming. 
datel Složitě ho startuji vrkláním s kšandama 
Když už jsem tady, ještě se zeptám na něco. Dá se tinymce obsluhovat ajaxem? Tinymce jako takové už jsem použil mockrát, nikdy by mě nenapadlo, že s tím může být problém. Mám tabulku, kliknutím na položku vyvolám bootstrap dialog a v něm je textarea s tinymce. Do té textarey nejsem schopen ajaxem (tedy javascriptem) dostat obsah.
 
von_Zeppelin Oliheň Beznaděje  pclib php framework
Ehm, budu nejdřív dočítat, než něco napíšu...
von_Zeppelin Oliheň Beznaděje  pclib php framework
Nj, koukám, že to předělali. Byly doby, kdy to zobrazilo to, co jste mu zadali. Já tam mám naštěstí jen dotaz, zda chce opravdu opustit stránku (aby nepřišel o zadaná data) takže pro mě ok.
Ve FF je nutné nejdřív v tom okně dát fokus nebo hejbnout s posuvníkem. Prý ochrana proti popupům zdržujícím zavření.
Custom text ve FF zrušili taky úmyslně, prý že by byl zneužitelný. Ale bylo to ode zdi ke zdi, protože nejdřív tam býval dialog pouze s custom textem a nicneříkajícími tlačítky ok/cancel. A zatímco v jiných prohlížečích dali před custom text dali blbovzdornou předmluvu, FF tyhle nápady zamítl jako wontfix.
datel Složitě ho startuji vrkláním s kšandama 
opera 12.16 - nic
aktuální vivaldi - nic
aktuální firefox - nějak se mi povedlo donutit k tomu, že tam proběhlo něco, co tam je v tom kódu, super. Ale teď už se mně to nedaří, nevyvolá se to ani při zavření myší, ani při alt+f4

Díky za snahu, ale při nefunkčnosti ve firefoxu snad ani nemá smysl v ničem dalším zkoušet. Ale jestlis to myslel jako ukázku vyvolání toho, co jsem psal - okno, které se v nějakém demu vyvolává kliknutím - tak tento účel to splnilo, díky.

Ta volba s textareou tam má být taky, takže hutné komentáře se nejspíš dají očekávat :)
Nicméně pokud nějak ten dialog uděláš, ať už na beforeunload nebo na vyjetí kurzoru z okna, přidej tam taky textareu jako čtvrtou možnost Jiný důvod, ať se majitel webu pokochá opravdovými důvody, na něž p.t. klientela při opouštění webu myslí.
(také píšu hutné komentáře do dialogů, které se mě už po prvním hejbnutí s posuvníkem ptají, jestli jsem s touto stránkou spokojen a zda vyřešila můj problém)
hkmaly - Slava pomlcky -  .
Yup, ve firefoxu dialog se standardnim textem a buttony "leave" a "stay".
hkmaly - Slava pomlcky -  .
Tohle je takova klasika: zakaznik chce neco, co je naprosto typicke pro stranky s malware, a je prekvapeny, ze to nefunguje ...

Osobne jsem nasel dve veci: onbeforeunload, ktery ovsem zobrazuje alert a ve firefoxu ani nemuzes rict jaky bude na tom alertu text, o vice buttonech nebo radio nemluve to nejde nikde, a pak skopiciny zalozene na mylnem predpokladu, ze aby zakaznik zavrel stranku musi vyjet z okna prohlizece. (1) nemusi, 2) muze vyjet i z jineho duvodu).
von_Zeppelin Oliheň Beznaděje  pclib php framework
Někde používám onbeforeunload a zdá se, že to celkem funguje. Úplně neprůstřelně to imho stejně udělat nepůjde.
datel Složitě ho startuji vrkláním s kšandama 
Zákazník po mně chce takovou prasárnu. Když se zavírá určitá stránka, má vyběhnout dialog, kde bude otázka ve smyslu "proč?" a tři radio volby na výběr. Nevíte o něčem, co by nějak uspokojivě fungovalo? Nacházím jen výstrahy, že to lidi jen nasere (souhlasím) a onbeforeunload, o kterém si myslím, že nefunguje úplně spolehlivě napříč přes prohlížeče a verze. A pak nacházím dialogy s nějakým víc nebo míň pěkným designem, ty se ale volají kliknutím na kotvu a neumím to vyvolat z javascriptu.
 
spic už jen wtf 
nn, validní HTML 5
Reakce na | Vlákno  
hkmaly - Slava pomlcky -  .
Ale jenom obcas, nastridacku? :-)

Me se obcas deji divoke chyby ktere vypadaji jako ze pri kliknuti a prechodu na jinou stranku zustal bezet javascript z te predchozi.
Reakce na | Vlákno  
Jen hádám, ale nemáš třeba někde překřížené tagy?
spic už jen wtf 
to dělá FF, v Chrome je to náhodněji (na začátku nastřídačku) a s konzolí to nesouvisí
hotlink: http://www.imagehosting.cz/images/mapanpn.png
spic už jen wtf 
děje se mi s Google maps API takováto chyba:
http://www.imagehosting.cz/?v=mapanpn.png
Když konzoli zapnu, nebo vypnu, je to ok. A při prvním načtení vetšinou taky. Netuší někdo, čím to je?
 
von_Zeppelin Oliheň Beznaděje  pclib php framework
Hmm, máš pravdu. (tedy neumí date/time typy, jiné umí)
Disassembler Artificial Intelligence is no match for  natural stupidity
Nepoužívat HTML5 typy, protože jeFirefox a IE neumí. Můžeš to zkusit napřed prohnat přes Date.parse() s různě neočekávanými výsledky podle toho, jak moc velkou kravinu ti tam uživatel zadá. Taky se dá použít kanón na vrabce v podobě nějakých jQuery DatePickerů, z těch leze jednotný formát tak, jak si ho nastavíš.