Reklama
Nepřihlášený uživatel | Zaregistrovat se
 

Téma:

Počítače a InternetVývoj software

Spravují:

lampa, Sarnegarth

Může vás zajímat



Reklama




Aj, dekuji, to vypada věru nadějně..
Jezis, sorry, ja cetl to datum 2014 jako 2004 - a usoudil, ze se tam deset let nic nedeje.
hkmaly - Slava pomlcky -  . 20.duben 2014 11:50:16
Pokud chces ontopic radu, zkus Javascript verzi Panorada. Ne ze bych to nekdy videl, ale google nasel.
jdk bezprizorní dýchač čerstvého vzduchu  20.duben 2014 11:08:24
No, odpověděl sis hned v nadpisu, nepatří. J != JS. Klub Java normálně žije.
Nevim, zda to sem patri,
ale klub Java mi prijde zcela mrtvy. Delam nejakou webovou presentaci s vyuzitim javovskeho appletu panorado - nicmene, kdyz ji chci prohlednout, vybafne na mne okno Application Blocked by Security Settings a hotovo - musim do ovladacich panelu, javy a pridat tu site do seznamu tech bezpecnych nebo jak to tam je. OK, pro mne to problem neni, ale kdyby tu presentaci chtel nekdo videt, tak ho to asi odradi. Da se s tim neco delat nebo je jednodussi panorado opustit a prejit na flash (panorado je zdarma, Easypano pro tu flash asi za 200 E)?
jquery nwm, ale visjs.org
jdk bezprizorní dýchač čerstvého vzduchu  16.duben 2014 10:28:18
Hledám nějaký šikovný jQuery plugin pro tvorbu firemní hierarchie. Klíčová slova: org chart, horizontal tree.

Kupodivu ale nenacházím. Měl by umět jediné a to živou editaci toho stromu (základní operace s uzly), tedy ne jen pouhé vyrenderování. Měl by mít alespoň nějaké solidní API a přiměřené možnosti stylování.

Nemáte někdo něco takového v rukávu?
Má. Děkuji.
Sarnegarth vysoce kvalitní nerezové povrchové  čerpadlo SAER M 99 4.duben 2014 9:47:14
ja jsem mirne zmaten, ale nema to "new" tedy prijit dovnitr cyklu?
dotaz
Může mi někdo kdo neviděl javascript z rychlíku jako já prosím poradit?
Mám tento kód
tw.local.notification.notification_CZ.policies = new tw.object.listOf.policies(); var policies = tw.local.IBWS_NtfXML.IBWS_Notification.policy; var policy = new tw.object.policies; for(var policyIndex = 0; policyIndex < policies.listLength; policyIndex++) { policy.policyNumber = policies[policyIndex]; policy.source = 'WEB'; tw.local.notification.notification_CZ.policies[policyIndex] = policy; }
a v seznamu tw.local.notification.notification_CZ.policies mám po cyklu všechny položky stejný.
Předpokládám, že jak tam vkládám ten objekt policy, tak ho mám na všech pozicích a proto jsou všechny stejný.
Ale netuším, jak říct, že tam chci jeho kopii a ne přímo ten objekt.
Zatím jsem to vyřešil takto, ale to se mi nelíbí.
tw.local.notification.notification_CZ.policies[policyIndex] = tw.system.serializer.fromXml(tw.system.serializer.toXml(policy));
hkmaly - Slava pomlcky -  . 28.březen 2014 3:09:01
(Do češtiny knihu přeložili Jan Pavlík v roce 1993. Drobná knížka má 232 stran a je opatřena barevnou obálkou, stála tehdy 48 Kč. Musim ovsem priznat, ze osobne jsem necetl, "jen" videl v TV.)
ocs sine ira et studio  OCSite 28.březen 2014 1:26:39
Vzhledem k tomu, že přehrává se furt stejně dobře, jen přestalo fungovat inline, se mi hypotéza „stejný formát videa, předělané ty děsuplné javascripty“ jeví plausibilnější, ale v praxi je to nakonec fuk.

(Cesta za velrybami se mi nevybavuje, možná je to nějaký díl, který jsem zrovna nečet'.)

hkmaly - Slava pomlcky -  . 28.březen 2014 1:14:13
Mam silne podezreni, ze youtube scripty jsou generovane z nejakeho jineho jazyka, ergo jim nerozumi vubec nikdo. Nicmene ... nemuze byt problem v tom, ze by YT zmenil format videa?
hkmaly - Slava pomlcky -  . 28.březen 2014 1:12:48
No ja nevim, ja myslel, ze cestou za velrybama se naucil i nadavat :-)
ocs sine ira et studio  OCSite 28.březen 2014 0:52:53
Prsty v tom asi může mít cokoli :(

Ale každopádně tady úplně nerozumím otázce. Když se načte zmíněné URL, je v té stránce spousta (pro mne) nesrozumitelných scriptů, a jeden tag <video>, který nereaguje na play/load apod., a není divu, neboť nemá vůbec "src", má místo toho nějaké youtube-video-id, nebo tak nějak. A když se na tu stránku klikne, začnou se dít věci, jimž zdaleka nerozumím; podstatné je, že by se mělo v té stránce spustit video; místo toho se ale otevře celoobrazovkový přehrávač.

Poznámka: cca před týdnem dvěma to fungovalo bez problémů a perfektně. Zjevně mezitím ty scripty na YT změnili :(

pixycz Bódéťti to Kájostálo, žral si  málo Bájo Bágo! 28.březen 2014 0:37:48
Jen pro kontrolu: je to opravdu jiný přehrávač a ne jen přepnutý fullscreen režim toho inlinového? Že by v tom pak mohl mít prsty jiný parametr.
pixycz Bódéťti to Kájostálo, žral si  málo Bájo Bágo! 28.březen 2014 0:35:22
Ale obecně je to tak, že hodnota atributu je to, co se pak prohání HTML parserem, který z toho vyrobí DOM. A v DOM je pak ta property. Dobře to řeší jQuery, kde kvůli tomu hokeji udělali pár verzí zpátky zvlášť attr() a prop() a dodržuje se to tam.

Dobře je to vidět třeba u takového checked – ten je v DOM booleovskej, ale ve striktním X(HTML) musí být checked="checked". Takže aby to bylo opravdu zaškrtnutý, musíš použít opravdu x.attr('checked','checked'), nebo x.prop(true). Ale vzhledem k auto přetypovávání v JS můžeš místo toho truE dát skoro cokoli, co není 0|''|null, takže třeba x.prop('checked','0') bude fungovat taky jako true (pokud se nepletu, střílím od boku bez ověření). Ale do attr() musíš dát to, co vyžaduje X/HTML parser. Snad je to srozumitelný.
ocs sine ira et studio  OCSite 28.březen 2014 0:28:32
Ne, to všechno dělá YT a nějaké jejich pološílené JavaScripty. Já jen otevru URL „http://www.youtube.com/embed/VIDEOID?playsinline=1“, přičemž bych si přál, aby se to video přehrávalo in-line v tom webovém view, v němž to URL otvírám (a to nefunguje; místo toho se otevře celostránkový přehrávač).

Alternativně místo výše zmíněného URL mohu přímo vytvářet iframe podle iframe API, což je pakárna a více práce, nicméně to kupodivu funguje správně (tedy in-line) při autoplay -- ale nikoli když se má video spustit kliknutím, pak se stejně otevře ten stránkový přehrávač. Fascinující, řekl by ten pán se špičatýma ušima.

pixycz Bódéťti to Kájostálo, žral si  málo Bájo Bágo! 28.březen 2014 0:24:22
A ten tag <video> máš předem v HTML, nebo ho nějak generuješ? Vyrobit ho kompletně v DOM by nepomohlo?