Reklama
Nepřihlášený uživatel | Zaregistrovat se
 

Po extemporé s botkami v Ekonomice a se spodním prádlem v Antieudoxovi jsem se rozhodl založit tento klub. Je zaměřen na kvalitní oblékání, ale vejde se sem i příslušenství (o hodinkách občas šla řeč už na FIDu ;), společenské chování (i v televizi) či při pití čaje(*) či kvalitní jídlo a pití... (jakkoli speciálně na víno je lepší patřičný klub).

(*) Stránky ohledně společenského chování nejsou mé, tedy neručím za dostupnost ani za správnost obsahu ;) Považuji je však za dosti slušné. Znáte-li někdo lepší, dejte mi, prosím, vědět!

Tak pište! Kde se dají u nás sehnat slušné anglické boty, pokud vůbec někde? (U ševce, nejspíše asi.) Jaké máte zkušenosti s krejčovskými salóny -- a s kterými konkrétně? Kde vám ušijí sako, a kde vám jen zprasí látku? Kdo je nejlepší na košile? Nosíte raději prádlo Jockey, Schiesser, nebo preferujete bombarďáky od vietnamců po desetikoruně a k nim ručně šitý šátek Hermès? Nevíte jak správně uvázat motýlka, či naopak víte, kde jsou k mání kravaty "seven-fold"? Preferujete na sport tvíd, nebo bundu Barbour? Jaké klobouky preferujete (1 2 3 4 5 6 7 8 9 10)? Najde se mezi námi aspoň někdo, kdo nosí špacírštok? Sem s tím!

Pozor: tento klub není určen pro debatu o gentlemanství jako niterné vlastnosti, ale pouze pro diskuse o jeho vnějších projevech. Kupříkladu zde je na místě řešit otázku "může gentleman nosit proužkované trenýrky?" Příspěvky, sklouznuvší k dikci "může člověk, který nosí proužkované trenýrky, být gentlemanem?" však budou bez milosti mazány. Váš despotický moderátor.


Sadako_ My Lovecraft is full of  dreams, tentacles and raptors! 1.duben 2014 19:28:14
Chudak sl. buchta.
samozrejme ze buchty jim priborem
czekotay Bůh není a my jsme jeho  proroci. 1.duben 2014 17:20:33
Musíš s tím praštit o podlahu... tak jsme to dělávali za studií s banánama... ehm.
Buchtu v současnosti jídávám jen v podobě malého trojbuchtí (obchodní název "honzovky"), které lze lámat na jednotlivá sousta. Klasickou velkou plněnou buchtu jsem jídával vždy na talíři, příborem. (Dnes již nejím, neboť to snad každý kuchař pocukruje, takže ve výsledku chroupu cukr, vychutnávam si chuť řepného cukru, je mi z tolikého cukru nedobře, a vůbec, to už si snad mohu dát rovnou lžíci cukru a nemusím za to dávat tolik peněz.)
A ještě bych v rámci flamestartu (když se tak dívám na dělení Evropy v Infopornu) dodál, že jíst jídlo za chůze krásným dnem je zločin proti jídlu, chůzi i krásnému dni!
ocs sine ira et studio  OCSite 1.duben 2014 17:16:07
(Tak se tady uklidníme, nebo udeřím pažbou glocka na mazátko.)
JeromeHeretic Chci mit IQ 5, pro nic se netrapit,  na nic nemyslet 1.duben 2014 17:14:33
Buchtu polozis na talirek a naporcujes uderem pazby glocka.
cajti Kulička je v prdeli,   tak jdeme ven! 1.duben 2014 15:50:05
Teoreticky by šla libovolná buchta natolik hluboce podmrazit, že by šla lámat s libovolnou náplní. Ale představa, jak si v palčácích ulamuji kousek buchty o teplotě -190 stupňů C a vkládám si ho do úst, ve mě žádné příjemné představy nevyvolává ....
manka To jsem celá já, prostě ...  trochu magor :-) 1.duben 2014 15:01:24
Málokdy se v současné době peru s podobným problémem, ale když už, tak nejlépe někde o samotě v temném koutku domácnosti s talířkem v ruce a koupelnou na dosah. (Abych byla stylová, tak bych po vzoru Boženy Němcové měla následně vhodit drobty do ohně, ale ohniště ani krb v bytovce nemáme... :-) ) Ve společnosti bych neriskovala. Jednak z estetického důvodu a druhak žádná cizí buchta nechutnala tak dobře jako ta od babičky, tudíž by mi nestála za ten stres kolem pojídání mezi lidmi.
ocs sine ira et studio  OCSite 1.duben 2014 14:45:23
Záleží asi na konsistenci náplně, jejím relativním množství vůči těstu, míře mastnoty celé té věci (to tedy snad ani ne tak u buchet, jako spíše u jejich blízkých příbuzných koblih) apod.

Každopádně zcela jisté je jedno: nelze-li civilisovaně lámat, pak tuplem nelze civilisovaně ohryzávat, a zbývá halt jen ten talíř a příbor.

vlad_tepes občas dělá  kravinki 1.duben 2014 14:22:33
to bys měl asi problém s tím obsahem, který lámat civilisovaně nejde...
ocs sine ira et studio  OCSite 31.březen 2014 22:23:25
Já ty sladké patly především nejím, ale kdyby to muselo být, asi bych lámal.
mpts Neobtěžujte žebrotou,  přispíváme na chudé. 31.březen 2014 22:17:14
Nedávno jsem se tu skvěle bavil při debatě o obložených chlebíčcích, sendvičích a jiných dobrotách, ale nezapojoval jsem se: nechtěl jsem se příliš šťourat v utrpení oněch nešťastníků, již nikdy nepoznají, jaké blaho je krmit se roastbeefem se zeleninou a sýrem zapečeným v tmavé vece, ještě za horka, při chůzi prochladlou Prahou za mrazivého zimního dne (ne že by jich letos bylo nějak moc), ani jiná taková Bohem darovaná dobrodiní.

Včera mne ale napadlo: jak to vlastně děláte s tradičními českými buchtami, např. makovými nebo povidlovými? Lámete? Krájíte? Nebo nedejbože ukusujete? (Napadlo mne to ve chvíli, kdy jsem jednu obrovskou povidlovou buchtu, shora samozřejmě hojně pocukřenou, zrovna dostal darem a pochutnával si na ni, kráčeje přitom parkem a raduje se z krásy nedělního poledne.)
czekotay Bůh není a my jsme jeho  proroci. 21.březen 2014 18:53:14
Simvás, tam, co ráno vychází slunce, to je východ. Když bijí zvony poledne (pravda, v Brně trochu sivý údaj, ale nechť) a vy se postavíte čelem ke slunci, máte východ po levé ruce. Není to až tak těžké si zapamatovat a ušetří se pak mnohého mrzení.
Ale jinak, jde-li člověk od jižního konce Königu ke konci severnímu, je zmíněný obchod po pravé ruce.
Trisolde Moja chorá hlava  v jednom je plameni. 21.březen 2014 16:02:22
Z Husitské k Semilasu jdeš na severoseverozápad.
(to je na facku, když jdeš z Husitské k Semilasu, tak je to buď vpravo nebo vlevo, východní stranu ulice z hlavy fakt nedám)
czekotay Bůh není a my jsme jeho  proroci. 19.březen 2014 15:21:53
Jj, včera jsem si všiml. Když jdeš z Husitské na Semilasso, tak na východní straně ulice. (Mám pocit, že hned vedle sídlí krejčí, který musí být breatherián, neboť tak neochotného člověka jsem ještě nezažil.) Ještě upřesním.
Update: Janek v Brne nezrusen, ale presunut z Behounske nekam na Palackeho.
spic už jen wtf  17.březen 2014 10:39:53
VI: Reagoval jsem na:
http://www.okoun.cz/boards/gentleman_se_prevleka_k_veceri_i_ji-li_sam?rootId=1065830461
a nevěřím tomu, proto bych rád někde viděl třeba vyjádření toho kuchaře z dobré restaurace.
Gentleman se prevleka, i má-li přehozené příspěvky na Okounu.
/pósa...
mpts Neobtěžujte žebrotou,  přispíváme na chudé. 16.březen 2014 0:59:54
Njn, já jsem to nikdy neviděl, ale z upoutávek vím, že to existuje, a jsem tomu upřímně nerad.